Al een jaar is het geleden dat ik hier nog iets neerschreef. Shit ik heb jullie verwaarloosd. Maar mogelijks hebben jullie mij en Tim wel gehoord op onze podcast. Daar hebben jullie kunnen horen hoe het mij zo wat is vergaan in de voorbije tijd. Korte samenvatting misschien? Dat lijkt me wel op zijn plaats.

  • Ik ben van job veranderd bij dezelfde werkgever
  • Ik ben keihard aan het fietsen geslagen
  • Ik had een uitdaging en toen nog eentje
  • Corona
  • Ik heb een bedrijf (of 2)

Dus… als je dacht die Stijn die is gewoon naar één of ander eiland verhuisd waar ze geen internet hebben. Think again… Busier then ever before. Wat zeggen ze ook alweer – rond je 30 kom je in de fleur van je leven? Wel ja dat zal dan wel het effect zijn denk ik. Laat me misschien beginnen bij het begin.

Ik ben veranderd van job bij dezelfde werkgever.

VMware heet de werkgever. We zijn al ruim 20 jaar aan het timmeren aan de weg. Ooit begonnen met 1 oplossing. Nu hebben we een hele strategie een suite aan producten die de strategie en visie van ons bedrijf moeten waarmaken. Ikzelf ben iets meer dan een decennia pre-sales geweest. Iemand die technisch goed weet waar het over gaat en meedenkt met zijn klant. Denkend hoe we mijn oplossing kunnen inpassen in de klant zijn vraag of hoe we de vraag van de klant kunnen vertalen naar onze oplossing. Hoe je het draait en keert de klant moet centraal staan in de discussie als pre-sales. Je wil niet als ongeloofwaardig overkomen. Wel integendeel. Na een decennia had ik had wel gehad met de features en functions. De technische discussies ten over. Ik wou/wil meer business gaan praten met m’n klanten en partners. Meer naar de klant en zijn werkzaamheden. Maar de vraag is welke opportuniteiten zijn er omdat te doen. Wel… het is niet altijd even makkelijker om een opportuniteiten te spotten. Maar als ze er zijn moet je ze proberen te nemen. Ik ben sinds 1 April dit jaar overgestapt naar een nieuwe rol waar ik een achttal partners van VMware moet ontwikkelen om op onze eindklanten impact te gaan maken. Top job voor de tijd dat ik het doe en ik moet zeggen we bouwen samen aan de weg en dat geeft bijzonder veel voldoening en energie als de resultaten stilaan beginnen binnen te lopen. Dat is dus dat…

Ik heb een bedrijf (of 2)

Ach ja een nieuwe job bij VMware heb ik dus vanaf 1 April. Daarmee zit de agenda al vol. Maar toch kan ik hier niet 100% mijn ei kwijt. Daarom heb ik ook een bedrijf opgestart. 2 activiteiten die vandaag belangrijk zijn. Depril.eu – focus op lokale zelfstandigen die top zijn in wat ze doen maar geen tijd hebben om hun communicatie en social media vorm te geven. Ik doe dit dan voor hen of ik coach hen om het beter te maken. Heel leuke interacties tot zover. Tegenslagen en meevallers gekend veel geleerd. In 9 maand als zelfstandige in bijberoep. Ondertussen ben ik aan het kijken naar stap 2 met Depril.eu. Maar op dit moment kan ik daar nog niet teveel over vertellen…

Movelo – een tweede tak dat zich vooral wil bezighouden met het samenbrengen van mensen. Het feel good verhaal waar mensen zoveel nood aan hebben. Samen zijn door middel van de fiets. Samen fietstochten inrichten met het bedrijf, totaalprogramma’s inclusief events regelen die te maken hebben met fietsen. Zo deed ik dit jaar het BK cyclocross. Top ervaring en ook opnieuw veel geleerd.

Talk Less – Ride More

5118 km op de fiets daar staat de teller op op dit moment volgens Strava. Vorig jaar ben ik gestopt op iets meer dan 4000 op 8 maand tijd. Dus er zit meer dan progressie in het verhaal. Vorig jaar had ik paar keer 100km gereden maar dit jaar rij ik bijna wekelijks een rit van om en bij de 100km. Liefst zelfs nog iets meer. Wekelijks staat de teller op 160km die ik wil rijden. Meestal haal ik tussen de 180 en de 240 km.

Dat brengt me wel bij m’n uitdaging van het jaar. Ik ging La Cannibalette rijden. Een tourrit over 130km met 2x de Mont Ventoux erin. Qua uitdaging kon dit wel tellen. Maar het beestje dat ons elke dag beroerd heeft hier heel veel roet in het eten gegooid. We zullen volgend jaar 11/09 zien of het lukt of niet. Ik heb tijdens Corona het geweer van schouder moeten veranderen. Ik moest op zoek naar een nieuwe uitdaging. Een uitdaging die uitdagend was maar waarvoor ik ook kon trainen indoor want ja lockdown enzo…

De uitdaging ging ik rijden op 20/06/2020. De uitkomst van een aantal ritjes was. Ik wil van bij me thuis naar Gent fietsen dan naar Antwerpen tot aan het MAS en van daar terug naar huis. Een rit van iets meer dan 160km. Dat is een uitdaging voor velen en ook voor mij. Ik haalde het maar de wind van Antwerpen tot thuis hakten er stevig in. Pijnlijke kuiten, pijnlijke benen, pijnlijk lijf als gevolg. Maar gehaald is gehaald. Die kan ik van de tabel schrappen. Volgens m’n trainers. Straf gedaan. Ik geloof hen heel graag!

Voor deze uitdaging ging ik gemiddeld per maand zo’n 45 tot 50 u trainen. Soms wat teveel van het goede. Maar je wil de uitdaging wel kunnen en niet moeten opgeven na een paar kilometer. Dus het was nodig. Voor 11/09 volgend jaar gaan er binnenkort paar veranderingen doorgevoerd worden maar daarover binnenkort zeker meer…

Corona

Goh ja hoe kan ik nu iets schrijven in deze tijdsgeest zonder Corona te vermelden? Dat gaat niet :-). Hoe ben ik deze tijd doorgekomen? Laat ons daar misschien mee starten?

Ik moet zeggen dat de lockdown voor niemand echt leuk was. Ik ben begonnen met mezelf echt 4 weken op te sluiten in mijn kot. Met vrouw en kinderen. Ookal ging het al bij al goed met mij. Ik was doodgelukkig om nog eens op de weg te gaan fietsen na die 4 weken.
Qua werk ben ik gestart na 14 dagen lockdown in mijn nieuwe rol op het werk en sinds dan ben ik gewoon van thuis aan het werken. 8u per dag op Zoom. Tegenwoordig doe ik wandelmeetings. Doe ik aan standingdesk als het kan. Hou ik het vol? eigenlijk lukt dat vrij goed. Ik zie elke dag mensen waarmee ik heel goed moet gaan synchroniseren en plannen maken.

Thuis is dat niet altijd even makkelijk met 2 jonge koters in huis maar we manage. Ik heb een goed ingerichte homeoffice waar ik rustig kan werken. Ik beklaag mensen die dat niet hebben. We investeerden vorig jaar in de inrichting van onze zolder en dat kwam zeer goed op tijd aangezien we 3 maand nadien in ons kot moesten blijven van Maggy. Ik kan dus niet klagen wat dat betreft.

En jullie? Hoe ist met jullie? We hebben elkaar al lang niet meer gehoord hé? Het is tijd dat we nog eens buiten mogen! Maar laat ons voorlopig dat mondmaskertje maar binnen handbereik houden. Ons houden aan de regels en goed nadenken of we onszelf en anderen mogelijks in gevaar willen brengen. Is dat het allemaal wel waard? Misschien voer voor nog een blogje :-). Ik hoop dat die niet weer een jaar op zich laat wachten…


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.