Om de 2 jaar heb ik de gewoonte om eens van bril te wisselen. Ik draag ondertussen al een tiental jaar een bril en hou er wel van om een beetje op te vallen met m’n bril.

Na bijna 2 jaar een bril van Etnia op m’n neus gedragen te hebben werd het weer eens tijd om een nieuw exemplaar op de neus te zetten. Ik ging hier naar de lokale opticien met de wens om m’n montuur iets minder “dik” te hebben maar eventueel wel grotere glazen.

Odette Lunettes

Na wat brillen gepast te hebben moet je uiteindelijk eens gaan kiezen waarmee je nu wil gezien worden. Uit de 20 die er op de desk lagen moest ik een top 5 destilleren. Zo gezegd zo gedaan – eens je de 5 op tafel hebt liggen moet je wat verder gaan naar een top 3 ofzo. Ik had nog een grote ronde “pilootbril”, een meer vierkante pilootbril en specialer montuur dat 3D printed was. Die laatste vond ik wel wat hebben vanwege het proces hoe de bril werd gemaakt. Maar voldeed eigenlijk niet aan de wens om een minder dik montuur te hebben met grotere glazen.

Dus die ging op het lijstje van niet gekwalificeerde brillen. Nog een ronde en meer vierkanter model. Dan is het gaan kiezen uit wat je het meest aanstaat. Een keuze op de look en even benchmarken met de werknemers in de zaak wat zij goed vinden.

Beide brillen werden afgewisseld gepast om de verschilpunten te kunnen zien. Beide brillen kwamen uit de collectie van Odette Lunettes. De look ligt dus dicht bij elkaar alsook de “bouw”. Dus dan was de look nog het enige keuzepunt. Uiteindelijk koos ik Sherman M102 de iets vierkantere variant van m’n lijstje.

Meten is weten

Zoals ik eerder al aangaf ging ik naar de lokale opticien. Ja hoor ik had ook naar de ketens kunnen gaan. Heb ik ooit al wel gedaan maar ik geloof erin dat de kost die je hebt misschien niet 100% opweegt tegen waar je je ogen aan blootstelt. Ik bedoel daarmee dat je ogen best nog wat jaren meemoeten en dat ik liever een keuze maak bij mensen die weten door welke bril je moet kijken versus de mensen die hier wel een deel van zullen begeleiden maar niet op dezelfde manier dan een opticien.

Dat gezegd zijnde wist ik niet hoeveel dingen je aan een oog kan meten om te bepalen wat voor bril je nodig hebt. Een half uurtje vragen en verschilpunten beantwoorden en we waren eruit. De type vragen gaan hem over wat je ziet wat beter is. Welk combinatie je het beste zicht geeft en ga zo maar door. Op zich hoe meer vragen hoe zekerder de professional in de zaak is welke glazen hij moet voorzien om jou het beste zicht te geven.

Sunglasses

Ik heb nu al 6 jaar oftewel 3 brillen glazen die verduisterend zijn bij zonlicht. Uiteraard wou ik dit nu weer. Mijn idee erachter zit hem vooral in het feit dat ik mijn zonnebril altijd zou vergeten en nu staat die constant op m’n neus dus dat probleem mag/kan zich niet stellen.

Weekje gedragen

Ik heb m’n bril nu ongeveer 1 week. In het begin was het een beetje aanpassen. Ik was gewend om door een bril te kijken die qua montuur nogal zwaar is. Wat met dit montuur niet meer kan gezegd worden. Ik had het gevoel dat ik ineens veel meer licht binnenkreeg. Mijn zicht is ook wijder omdat er gewoon meer venster is om door te kijken. Nog een dingetje is het draagcomfort. Deze bril is superlicht en voel je bijna niet zitten. Dat is gewoon een heel leuk gevoel! Of die bril nu past bij m’n gezicht kan je misschien best even checken in het logo van de website.

Categorieën: Thoughts...

sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.