Voor de volgers van deze blog kunnen jullie misschien wel al raden dat er ook wat technologie gadgets mee waren naar het mooie IJsland. Dat hebben jullie helemaal correct!

Van de meeste dingen heb je waarschijnlijk al wel gehoord of gelezen (mogelijks op deze blog)

Lifepack

M’n rugzak die ik gebruikte op deze trip. Deze rugzak is bijzonder handig om mee rond te wandelen en geeft je nog een paar opties. Je hebt een zonnepaneeltje ingebouwd die een batterypack voor je oplaad als jij bezig bent met wandelen. Er is ook genoeg plek de rest van de gear in kwijt te raken.

Ik schreef hier al iets over Lifepack

GoPro Sessions

Ik heb nog een oudere GoPro die nog prima beeld maakt in 4K als hoogste resolutie. Deze gebruikten we heel regelmatig om wat impressies te genereren van de omgeving. Door z’n klein formaat is die ook absoluut niet zwaar en makkelijk hanteerbaar. We hadden wel een aantal accessoires mee zoals de GoPro selfie stick, de 3.5″ convertor om op onze Gorilla pod te passen, de float om hem mee te kunnen nemen in de Secret Lagoon.

Osmo Mobile 2

Deze Osmo Gimball heeft me wel geholpen bij het maken van stabiele shots en panorama foto’s. De DJI app geeft je tal van mogelijkheden om foto’s en shots te maken. De foto’s kan je kiezen uit single shot maar ook uit panorama foto’s. Deze foto’s worden automatisch gemaakt en nadien aan elkaar gestitched door de iPhone X met behulp van de DJI app. Krachtige tool om in je gadgetarsenaal te hebben zitten.

Gorillapod

Ijsland is niet bepaald het meest platte land dat ik ooit heb gezien. Een GorillaPod komt keihard van pas om de Osmo op lastig terrein mooi recht te houden.

iPhone X

De iPhone X zit standaard in m’n broekzak en heeft een prima beeldkwaliteit voor zowel foto’s als video. Ik dacht nog even om m’n spiegelreflex mee te nemen. Maar dat deed ik niet ten voordele van de GoPro en de Osmo Mobile 2.

Sandmarc Wide Lens

De Sandmarc Wide Lens heb ik recent toegevoegd aan m’n audiovisueel arsenaal. Deze lens geeft je een veel wijder beeld dan wat je normaal zou hebben met je iPhone. Ik gebruik de case die erbij geleverd werd. Hier hoef je gewoon de lens op te vijzen en je kan kiekjes schieten die 0.54x breder zijn dan normaal. Je zou denken dat dit niet het grote verschil maakt maar ik vond het wel prettig werken zodat ik niet steeds de Osmo moest uithalen als ik wat point and shoot wou doen. Op de iPhone zelf zit ook nog een panorama functie die je ook al prima beeldmateriaal gaat opleveren én dus met deze Wide Lens dus nog iets breder dan wat we gewend zijn.

iPad (Versie 2017)

Deze iPad kocht ik een hele tijd terug en heb ik ook uitgevoerd met een extra Logitech keyboard zodat deze een waardige vervanger is voor een laptop. Als je geen presentaties moet geven en deze wil gebruiken om bijvoorbeeld deze blog te gaan typen of om de volgende dag voor te bereiden is dit echt een super goed alternatief. Ook om ‘s avonds de GoPro te back-uppen na een dagje filmpjes maken is dit een top attribuut.

Rode VideoMic

Deze had ik mee om filmpjes te maken en monteer ik samen met de iPhone in selfiestick houder of de Osmo op een Ulanzi houder met 2 hotshoes. Op deze hotshoes kan je de VideoMic monteren en zo het geluid heel fel verbeteren. Als multimedia mens is dit een niet te missen accessoire.


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.