Onze trip in het verbluffende IJsland moest ergens eindigen. We moesten de weg van Hali naar Reykjavik afleggen en voor 13u moesten we aankomen om de laatste uitstap te maken. We vertrokken ‘s ochtends in alle vroegte (iets voor 6u) richting de meest noordelijke hoofdstad van Europa. Het doel was 494km afleggen én voor 12u30 aankomen. We hadden immers een boottrip geboekt met het idee walvissen te spotten in de Noord-Atlatische Oceaan.

Immer veranderend weer

We vertrokken met regen en wind. Er was niets veranderd in de tijd dat we geslapen hadden vergeleken met de dag ervoor. Wat ons al opgevallen was tijdens de voorbije dagen is dat het volle zon kan zijn en 10km later kan het regenen. We hadden dus nog wel wat verwachtingen voor onderweg. Ik had gehoopt om van regen naar zon te gaan maar daar stak het veranderende weerpatroon in IJsland een stokje voor.

We gingen van de regen naar sneeuw. Wij in de Lage Landen kennen sneeuw maar deze hoeveelheid had ik nog niet veel gezien. Op een paar uur tijd was het landschap herschapen in een wit tapijt van om en bij de 20cm dik. Op de weg lag ook gewoon deze 20cm sneeuw waar ik dan met de Skoda mocht doorploegen. Het is makkelijk als je het spoor kan volgen van één of andere local. Maar omdat we zo vroeg op de weg waren mochten wij het spoor maken wat me toch wel klamme handjes heeft gegeven. Wat natuurlijk wel hielp waren de spikes op de banden. Hierdoor gleed de wagen geen enkele keer weg en waren we in staat om rond de 70km/u te halen. In de Lage Landen had het rampenplan afgekondigd geweest en hadden we collectief stil gestaan. Maar oh nee hoor! Niet in IJsland!

Na regen kwam dus sneeuw en nadien de langverwachte zonneschijn. De landschappen werden prachtig belicht. Dat maakte da lange rit extra aangenaam en het voelde een beetje als een rewind van de voorbije dagen. We reden weer langs al die mooie bezienswaardigheden en we konden ons hartje nog eens ophalen aan al dit moois.

Whalewatching

Rond 11u30 kwamen we aan in het mooie Reykjavik. Ons plan was om dus te gaan whalewatchen. We hadden tickets gekocht en moesten gewoon op tijd op de afspraak zijn. We waren goed op tijd in de hoofdstad wat ons zelfs nog tijd gaf om in te checken in ons hotel. Op wandelafstand van de oude haven waar we onze afspraak hadden met de boot. Het duurde even alvorens we op de “feeding grounds” waren. Daar duurde het ook nog een eind voor we de eerste walvis konden spotten. Maar door de begeleiding kregen we regelmatig te horen “Minke Whale on our 9 o’clock” Zo konden we er toch hier en daar eentje spotten. Uiteraard zit je niet alleen op die boot en als er iemand zegt Minke Whale on our 9 o’clock zie je de hele meute naar deze kant van de boot opschuiven. De boot helt dan vrolijk over naar die kant.

Na de eerste keer een walvis te hebben gezien duurde het altijd wel even voor je een nieuwe (of dezelfde) kon zien maar het was wel leuk om je ogen op het water te hebben en ineens een vin of staart zien boven te komen. Na 2u op zee waren we naast verkleumd ook helemaal klaar om meer zeezoogdieren te zien. Dat werd helemaal ingelost door een clubje dolfijnen. Zij lieten hen meermaals zien in het laatste uur en iedereen kon met een blij en voldaan gevoel van de boot stappen. 3u na vertrek stonden we weer met onze voeten op vaste grond. Tijd om onze avond te plannen!

Rofnin

Ons laatste avondmaal op IJslandse bodem. Aan de oude haven hadden we naast een paar leuke koffiehuisjes ook een leuk restaurant gespot. We legden hier een tafeltje vast voor de avond. Rond 20u schoven we hier voor de laatste keer onze benen onder tafel wat achteraf bleek een prima keuze te zijn qua eten. Ik ging voor lam en de wederhelft ging voor de vis. Beide schotels waren super lekker. Qua prijs zaten we in de 30 tot 40 euro per persoon inclusief drank. Wat op zich te verwachten is op deze locatie. Ik ga nog een blog typen over het eten dat we hebben naar binnen gewerkt op Ijsland! Kwestie van jullie een nog beter idee te geven. Rofnin is hier te vinden op TripAdvisor


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.