U gaat naar Frankrijk op vakantie met de wagen? En u kent Bip & Go nog niet? Hoogstwaarschijnlijk ken je wel die verschrikkelijke Telepéage in Frankrijk? Deze zomer gingen we 2 keer op vakantie naar het zonnige zuiden van Frankrijk. De eerste keer mochten we nog eens het Bip & Go bakje gebruiken van familie. De tweede keer had ik het gewoon zelf.

Het is zo een ongelooflijk plezier om met zo’n bakje door de tolhuisjes te rijden. Geen files meer en gewoon even vertragen. Licht op groen en gas geven. Het neemt maximaal 30 seconden in beslag en je bent weer “en route”. Vroeger heb ik echt tijd verspeeld met de kredietkaart in de hand. Je hebt altijd wel iets dat niet 100% goed gaat bij een paar voorgangers waardoor de wachttijd meteen begint op te lopen.

En is dat duur zo’n Bip & Go?

Nee, je betaald 1, 7 euro per maand dat je het bakje gebruikt. Dus in ons geval is dat dus 3,4 euro omdat we in beide zomermaanden op vakantie zijn geweest. Als je sporadisch naar Frankrijk zou rijden betaal je dus enkel die maand het gebruik van het bakje. Voor de rest betaal je gewoon de tol. Zoals ik al zei de tijd die je ermee wint is me ook iets waard en je bent ten slotte op vakantie dus hoe minder stress onderweg hoe liever ik het heb.

Hoe werkt dat eigenlijk?

Het bakje dat wij hebben kan je op je ruit plakken door middel van een houder. Het bakje moet je dan achteraf gewoon in het houdertje schuiven. Het is geen must om dat te doen je kan het bakje ook gewoon vasthouden naast je spiegel en dan werkt het ook. Wij kozen voor het houdertje. Dit plakt nu op m’n ruit van mijn wagen langs de passagierskant. Het hangt niet in de weg en je kan het altijd gebruik door het Bip & Go bakje er gewoon in te schuiven.

Take my money!

U wil ook graag zo’n bakje? Ook dat is geen stress… Ga naar deze website. Vraag je bakje aan en ga volgend jaar ook gewoon al fluitend door de tolpoortjes onderweg naar je bestemming in Frankrijk én Spanje.


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.