Ik loop al een hele tijd rond met het idee “Ik wil iets doen met beeld”. Iets in de sfeer van een vlog of interviews met leuke IT personaliteiten. Daarnaast ook links of rechts wat sfeerbeelden van evenementen waar ik aan deelneem of spreek. Een heleboel ideeën die ik wil gaan uitwerken. Recent kreeg ik een telefoontje van onze marketing afdeling met de vraag of ik met de community iets wil doen rond ons grootste event van het jaar.

Van Top Gesprek naar Vlog 

We hadden een top gesprek en we kwamen tot de conclusie dat “iets met beeld” leuk zou zijn. In alle enthousiasme bestelde ik mezelf een DJI Osmo Mobile 2. Dit beestje kan gebruikt worden om vlogs op te nemen. Ik heb hier op vakantie wat mee geëxperimenteerd. Hier heb ik leuke time lapses opgenomen maar ook gecontroleerde motion time lapses. Super leuke panorama foto’s en ga zo maar door. Deze week probeerde ik er ook een eerste “interview” style vlog mee op te nemen. Bovenop mijn fotostatief monteerde ik mijn kleine helper. Ik trapte een video af en testte hoe het licht zat, hoe de audio doorkwam en ga zo maar door. Volgende week neem ik m’n eerste vlog op met 1 van mijn buddies. Hij zal wat vragen beantwoorden waarom we met z’n allen naar dit event moeten. Later zou deze vlog ook opgepikt moeten worden door onze marketing afdeling en zo extra verspreid raken. Klinkt als een top plan! Toch?

Creativiteit op de werkvloer

De DJI Osmo Mobile 2 ga ik ook gebruiken op events zoals ik al zei om wat sfeerbeelden en interessante topics in de verf te zetten. Ik heb mezelf hiervoor gekoppeld aan m’n blog vrienden bij vMusketeers. We hebben ondertussen een leuk YouTube kanaal gebouwd en een integrale link op onze blog! Spannende tijden zo op het werk of misschien ook wel gewoon de plek where creativity meets work.


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.