Een trip down memory lane werd het vorig weekend. Ons huis heeft een nieuwe aanwinst namelijk een vinyl speler en een bijhorende setup!

Ik was al geruime tijd aan het kijken om opnieuw met wat vinyl platen in huis aan de slag te gaan. Laat ons zeggen dat ik hou van muziek en met muziek bezig zijn. Als je vinyl in je handen hebt heb je het gevoel dat je echt met de muziek bezig bent. Ik wil geen 1000 platen bezitten – verre van zelfs. Maar ik wil wel een aantal goeie platen hebben. Platen die voor mij en voor de wederhelft een betekenis hebben. Mijn eigen achtergrond als 16 jarige als DJ in het lokale jeugdhuis spelen natuurlijk ook een rol. Dus ik heb dit weekend m’n platen van weleer van onder het stof gehaald en mee naar huis gezeuld. Maar wat ben je met platen zonder een degelijke setup?

Daarom even op twitter wat heen en weer getweet. Zoals vaste lezers van m’n blog al wel zullen weten is de setup bij ons thuis volledig gebaseerd op SONOS. Sonos is voor mij nog steeds de manier om muziek door ons huis te krijgen. Vandaag bestaat alle muziekconsumptie uit digitale content. Spotify – Apple Music – Audible en ga zo maar door is wat hier normaal door de boxen klinkt. Natuurlijk brengen we met Vinyl een redelijk analoog medium binnen dat ik ook wil integreren in onze setup.

Dus de zoektocht naar de juiste componenten om de integratie compleet te maken kon beginnen. Ik wou een platenspeler die ook nog eens in ons interieur past en dus iets dat wit is of met hout is afgewerkt was helemaal ok. Een aantal platenspelers zaten al snel in de shortlist. Uiteindelijk zijn we gegaan voor een platenspeler van House of Marley. Niet specifiek vanwege de naam maar de looks en het simplistische mechanisme om het ding aan het werk te zetten zijn maakt van deze vinylspeler onze nummer 1.

 

Ziezo probleem 1 is opgelost. Een platendraaier is gekozen. Nu nog even kijken of die kan geïntegreerd worden in onze setup. Zoals ik al zei – Even heen en weer getweet met de mannen van Sonos. M’n vraag ging vooral over 2 producten in het SONOS
gamma. De SONOS Connect en de SONOS:AMP. Welke van deze 2 kan je gewoon integreren zonder toevoegen van een versterker. De CONNECT kan worden toegevoegd worden zonder iets te veranderen onze huidige setup. Volgens de SONOS standaarden kan je ook gewoon dingen aanpassen hoe je het zelf wil. Het enige dingetje dat ik even moest zeker weten is of onze vinylspeler pre-amped was al dan niet… onze keuze bleek 100% ok te zijn én zelfs de optie te hebben om de pre-amp aan en uit te zetten. You never know waarom het goed zou zijn.

De CONNECT heeft 2 line-in’s (Rood-Wit) ik gebruik er vandaag dus eentje met de speler. You never know wat de toekomst nog brengt hé… De installatie was eigenijk vrij makkelijk maar toch niet 100% volgens m’n vorige SONOS ervaringen. Heb toch een 2-tal keer geprobeerd om het motortje te doen aanslaan. Ik heb dan toch maar m’n SONOS  hart even moeten herstarten. Eens dat gedaan was verliep het als een fluitje van een cent. Aan wat het juist lag weet ik niet het was alleszins iets wat ik nog nooit eerder heb meegemaakt met deze tech. Eind goed al goed. M’n UDG platenzak meegenomen van bij m’n ouders en gisteren was het gewoon luisteren naar alle oude platen die ik ooit heb gekocht.

What a trip it was…

 


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.