We zijn weer terug! Na een heleboel dipjes na elkaar en een minimaal aantal loopjes in de tweede helft van vorig jaar heb ik mezelf een nieuw doel gesteld. Ik had het al over de 10 miles in een vorige post. Dat zal hem dus worden… Ik heb deze vorig jaar niet gelopen omdat dit iets te ver lag voor mij. Ik ging die misschien wel kunnen lopen maar ik wil deze “comfortabel” kunnen lopen. Het is altijd een aanzienlijke inspanning maar je kan over de streep strompelen of tevreden zijn dat je het hebt gedaan. Ik heb opteer voor het tweede…

Networking Event…
Misschien even terug in de tijd. In Oktober werd ik uitgenodigd op een netwerkevent in het Gentse Kuipke. Ik was er toen te gast op de eerste dag van de Gentse Zesdaagse. Hier werd wat over en weer gepraat. Oude banden opnieuw aangetrokken.  Het was een topavond! De avond zelf mocht ik aanschuiven bij een leuk gezelschap samengebracht door Copaco (een IT-distributeur) én Dell-EMC. Die laatste kennen we nog vanuit m’n vorig leven 😉. Als we dan toch bezig zijn op een sportief evenement te kijken hoe de mannen tegen zotte snelheden door ‘t Kuipke vliegen werd er ook gesproken over wat ik zoal deed van sport. Ik begon te spreken over m’n loopcarriere so far. Meteen sprong er een oud-collega op de kar en nodigde me uit voor hun 10 Miles event! Volledig begeleid met een hoop IT’ers trainen en de 10 Miles in Antwerpen tot een goed eind brengen.  Het ene netwerk event gaat me naar het andere leiden én een doel voor het komende jaar opleveren!

Stap 1: Meten is weten
Jep – Hier gaan we weer. Ik ben een fan geworden van het trainen op basis van je eigen kunnen. Daarvoor werd ik uitgenodigd bij een sporttestcentrum in Ninove met de naam HIKO. Hier werd ik gedurende een half uurtje op de rooster gelegd. Of misschien beter op de loopband afgepeigerd. Het resultaat is een gepersonaliseerd trainingschema om mezelf over de lijn van de 10 miles te krijgen op een “comfortabele manier. M’n doel zoals ik al schreef is onder de 2u over de lijn. Dat zou me normaal wel moeten lukken én werd eigenlijk bevestigd door de uitkomst van de test.

Stap 2: Vernieuwd Schema

Ik wist al dat het schema wederom traag ging starten. Met de ervaring van m’n vorig schema wist ik dat traag – sneller kan worden op termijn dus ik had me al neergelegd dat ik in een lagere hartslag zal moeten gaan trainen. Ik heb sinds Juni 2017 alleen nog maar op m’n hartslag gelopen. Het was tot nu geen super succes moet ik toegeven aangezien ik helemaal van m’n schema ben afgeweken. Maar het goeie is wel dat ik m’n zones heb aangehouden én dus nooit écht in het rood heb getraind. Ik denk dat het nog steeds een voordeeltje heeft opgeleverd.

 

M’n nieuwe zones zitten een serieus stuk lager dan wat ze voorheen waren dus dat is wel ok. M’n tempo is nu wel helemaal “traag” maar ik ben ervan overtuigd dat het sneller zal gaan op termijn. Maar voor nu – Nog even niet 😉. De eerste week zit erop en dus de eerste 2 trainingen zijn voorbij. Ik voel na elke training niet dat ik echt gesport heb maar heb vandaag de rest van m’n schema in het Polar trainingsplatform ingegeven én ik moet zeggen. Ik denk wel dat het me ergens kan brengen. De aanpak is iets wat anders dan m’n vorig schema maar de essentie is dezelfde. Trager trainen op sneller te worden!

Stap 3: Het goeie doel
Binnenkort schrijf ik hier nog een uitgebreidere post over maar wil jullie toch al even melden. Ik ga deze 10 Miles lopen voor Transplantoux. Je zal me dus kunnen sponsoren voor een goed doel. Doordat ik de zoon ben van een vader die een transplantatie nier heeft gekregen ligt dit goed doel extra dicht bij mij. Ook dit zat in “the package” van Copaco’s event. Binnenkort komt m’n profiel hiervoor on-line en zou het super zijn om hier wat fondsen voor te kunnen werven. Ik loop het dus niet alleen voor mezelf maar ook voor diegene die me hebben gesponsord én natuurlijk voor de organisatie Transplantoux.

Stap4: Updating you!
Jep, Ik ga jullie waarschijnlijk de komende tijd weer meer en meer bestoken met updates rond de progressie richting 10 Miles. Zowel sportief als sponsoractiviteit ga ik proberen mee te geven. Voorlopig hou ik het bij deze post maar verwacht er zeker nog meer…

#CopaDellSport

Bovenstaande hashtag is waaronder jullie me regelmatig zullen zien tweeten, instagrammen en bloggen als het gaat over de opbouw naar de 10 Miles. Dit is het marketingprogramma dat Dell EMC en Copaco samen hebben opgezet voor hun klanten en partners. Zalige manier om de sport aan de business te koppelen én je klanten laten kennismaken met iets heel nieuws of laten verder bouwen op iets bestaands. Als je klant zou zijn bij Copaco en deze blogpost zou lezen – Hier kan je terecht voor meer informatie – https://www.copadellsport.com.

 


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.