Jullie waren gemiddeld met zo’n 10.000 unieke lezers in 2017! Waarvoor mijn dank! Heel leuk te zien dat een heleboel verhalen steeds opnieuw gelezen worden en dat de nieuwe elke keer opnieuw een berg leeslustigen lokken!

Ikzelf heb er een minder druk blogjaar opzitten. Aan de analoge kant van het wereld wijde wereld was het des te drukker.

Laat ons beginnen bij het begin. Ik schreef begin 2017 een terugblik en vooruitblik op dit jaar. Geen gekke dingen maar 2 dingen ging ik doen. Als ik het zo zie is 50% met zekerheid geslaagd…

Enerzijds ging ik verder lopen dan ooit tevoren. Ik moest 21k gelopen hebben en dit wel voor de zomer. M’n relaas hierover kan je lezen op m’n blog – Running: 21k baseline.

Het verder afwerken van het huis was het andere dingetje. De tuin kreeg wat extra moestuinruimte maar werd geteisterd door een slakkenplaag. Veel plezier hebben we hier dus niet aan gehad… ons huis werd verder geautomatiseerd door extra Philips Hue lampen. We hebben nu alle ruimtes behalve de slaapkamers met Hue uitgerust. Met als doel ons comfort optimaal te verhogen maar ook om beweging te simuleren als we niet thuis zijn. Zo hangen er ook een aantal sensoren in de gangen die ons op het verlichte pad houden als de jongste in het holst van de nacht nog eens zijn verlangen naar een flesje uitdrukt…

Nu ik er zo aan terugdenk wat heb ik dan wel gedaan?

Mij zwaar gesmeten op het werk. Vanaf April werd ik Benelux Specialist bij VMware voor een product met de naam VSAN. Ik heb bijgevolg een druk bestaan gehad op de weg en overal te lande. Met uitschieters van 800km op 1 dag hoef ik er waarschijnlijk ook geen tekening bij te maken dat het verkeer hier een aardig stuk van m’n tijd heeft opgeslokt. Maar de ervaring die ik heb opgedaan op die 8 maand tijd kan ik nog jaren blijven gebruiken. De culturele verschillen tussen ons Belgen en onze Noorderburen zijn fascinerend om nog maar het minste te zeggen. De zalige gesprekken met bestaande én nieuwe contacten zijn de max! De appreciatie die ik kreeg voor m’n inzet verdiend een virtuele “fistbump” aan het adres van m’n collega’s, klanten & partners! Iedereen kan een schouderklopje appreciëren en heeft me geleerd om er zelf wat meer te geven. 2018 zal zeker een jaar worden waarop we stevig verder bouwen op dit solide fundament!

Persoonlijk dan maar…

Ik heb tot de zomer 3 keer gelopen per week. Na de zomer en na de zomervakantie ben ik nooit meer echt op snelheid gekomen. De tijd ontbrak me alsook de zin om te gaan lopen. In 2018 moet ik daar echt iets op vinden want ik voel nu al dat dit een impact heeft op mijn conditie en negatieve impact op de hoeveelheid Stijn die op deze wereldbol rondloopt. Mijn loopschema’s liggen onder een dikke laag stof en heb eigenlijk moeite om 10K rond te krijgen wat vroeger verre van een probleem was. Ik ben eigenlijk niet echt vooruit gegaan in het voorbije jaar als ik zo December 2016 met December 2017 vergelijk tussenin wel het voorgenoemde hoogtepunt van 21k.

Kids – voor de ouders onder de lezers zal het wel geen verassing zijn. Met 2 kids is het altijd ambiance… veel geregel en geplan voor 2 snuiters die op dit moment nog op een ander schema zitten. De jongste op een opvangschema, de oudste op een schoolschema. Je merkt wel dat de broer zus relatie behoorlijk sterk lijkt te zijn. Zelfs toen de jongste begon te stappen waren er minder conflicten dan op een doorgaanse dag tussen Trump en Kim Jong-Un. Maar dat zegt tegenwoordig ook niet zo heel veel.

Daarnaast luisterde ik behoorlijk wat naar muziek en gingen we een aantal keer naar optredens kijken. Bart Peeters, Bazart, Oscar & The Wolf, Blink 182 om er maar een paar te noemen. Die laatste was trouwens op een voor mij mindere Rock Werchter. Vond die het voorbije jaar minder dan ooit tevoren… misschien volgend jaar toch maar eens een andere festival opzoeken.

Op het Spotify front ging het vlot… hieronder mijn wrap-up van 2017 op basis van de Spotify statistieken. 41000 minuten geluisterd! Dat is een hele maand Februari (28 dagen) muziek geluisterd. Behoorlijk zotjes als je weet dat ik ook nog audioboeken én podcasts luister.

Over die boeken gesproken. 1 van de meest memorabele boeken is “The Personal MBA”. Deze behandeld heel wat dingen die ik zelf gebruik. Een greep uit een hele berg boeken die allemaal wat te maken hebben met het bedrijfsleven maar die evengoed als basis voor je persoonlijk leven kunnen doorgaan. Een andere audioboek die het vernoemen waard is – Unstoppable: My Life So Far van Maria Sharapova. Die laatste moet je écht gelezen of gehoord hebben!

Qua podcasts heb ik heel vaak “Virtually Speaking” geluisterd. Maar ook “Pivotal Conversations”, “Check Dees”, “Babbage” van The Economist en ga zo maar door.

Maar wat met 2018

Ik ga het lijstje kort houden net zoals vorig jaar.

  • Meer genieten van het leven in de vorm van eens meer op restaurant gaan of ergens overnachten in een mooie stad. Maar ook echte vakanties!
  • Mij blijven smijten op het werk. Het moet maar zo fijn niet zijn, niewaar? Hopelijk haal ik er evenveel voldoening uit dan dit jaar.
  • De Antwerp 10 Miles lopen in een tijd tussen 1u45 en 2u.
  • Een Urban Trail lopen in NL.

Ziezo een aantal aandachtspunten en een aantal echte doelen. Ik ben op nog een sportief doel aan het broeden maar daar ben ik nog niet uit wat het dan zal zijn.

En jullie? Hebben jullie wat doelen in 2018?


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.