Beroepshalve ben ik minstens 2 keer per week op weg van en naar Nederland. Een mens ziet al eens iets als hij dat traject aflegt. Ik val behoorlijk hard over een vapeshowroom op de A12 van Antwerpen naar Brussel of vice versa. 

Vaping is vooral populair onder de rokers. Dit is eigenlijk het gebruik van de e-sigaret. Het zou gezonder zijn ookal zijn de studies niet eensgezind. Voor de duidelijkheid. Ik heb niks tegen roken noch tegen vapen. Ik heb het lastig met de manier dat het vandaag in de markt wordt gezet. 

I kid you not! De shop waar ik naar verwijs ziet eruit als een groot reclamebord. Superuitnodigend om te stoppen en te gaan kijken wat voor lekkers er daar niet allemaal moet binnen liggen. Het ziet eruit als een moderne snoepwinkel. Dat is net waar voor mij de grens wat overschreden is. De overheid heeft jaren alle moeite van de wereld gehad om roken in te perken. In mijn ogen mét succes. Ik zie in mijn vriendenkring veel minder rokers en heel wat mensen die het roken hebben afgezworen. Nu als je rondkijkt is het ook niet meer zo alom vertegenwoordigd. Vroeger had ik de indruk veel meer reclame te zien van merken en dergelijke. Tegenwoordig valt het zacht gezegd niet zo hard op.

Dat zou in mijn ogen ook de strategie moeten zijn die van toepassing is op vapen. Er zijn al wel regels voor het verhandelen. Maar de etalages van de vapeshops die zeggen gewoon tegen het onderbewustzijn – “kom binnen, drinkt iets en koop je een verslaving”. Dat is de gevolgde lijn op vlak van roken helemaal voorbij. 

Ik heb daar toch sterk m’n bedenkingen bij. Het is en blijft verslavend en is nog niet écht bewezen. Het gaat er bij mij niet in, dat dit gewoon zomaar kan gebeuren…

Categorieën: Thoughts...

sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.