Ik vertelde jullie al over de lactaattest en de nieuwe doelen. Ik had ook al wat woordjes neergeschreven over het effectief doen van de test. Gisteren kreeg ik mijn test resultaten door én kreeg ik meteen ook een 17 weken plan mee. 

De resultaten

Ik verwachtte niet dat er ging staan dat ik het aanstormend talent was. Wat er stond sloot aan bij de verwachtingen. Op zich is de basisconditie Ok. Wat de test wel meteen aantoonde was dat ik de laatste tijd te snel heb getraind. Iets waar ik mezelf eigenlijk ook al wel vragen bij stelde. Vandaar dat ik een houvast nodig had in de vorm van een programma. Ook werden de hartslagzones vastgelegd. Dat laatste is van belang voor het vervolg – namelijk mijn programma. Wat ik nog kon lezen in de resultaten is dat wanneer ik verzuur het eigenlijk heel snel gaat. Ik ben een alles of niet type dus. Beetje verzuren zit er niet in.

Schema

Het schema is logish opgebouwd in 3 grote blokken van elk een paar weken. Tijdens mijn gesprek met Bart werd me gevraagd hoeveel trainingen ik per week wens af te werken. Ik riep 2 á 3. Compromis was dat ik er 3 ging krijgen waarvan 1 in fluo stond. Die was optioneel. Meteen vond ik mijn jongeren terug in het schema. De zones en de af te leggen afstand stond erbij. Het schema is 17 weken lang en is dus een serieuze klus om te klaren. Maar ik ga er mijn tanden inzetten. In het beste geval loop ik tijdens de week van 16 oktober mijn 21k in 2u. Het relaas kunnen jullie uiteraard op deze blog volgen! 

21k baseline
Voor zij die het willen horen. Dit weekend doe ik een poging om de 21k in 2u30!minuten af te werken. We zullen zien of het me lukt! 

Categorieën: Thoughts...

sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

1 reactie

Running: 21k baseline – STIJN'S THOUGHTS · juni 24, 2017 op 20:18

[…] schreef jullie eerder deze week dat ik 21k ging proberen te lopen. Ik heb ondertussen sinds 29/09 al wat ervaring in het rennen. Dat lopen ben ik beginnen doen […]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.