Dat ik al enige tijd fan ben van de Philips Hue mag duidelijk zijn. Ik probeer als maar verder te gaan in m’n automatisatie verhaal. Zo kocht ik onlangs de Hue Sensor. Mijn uitdaging die ik probeerde op te lossen was het licht in de hal. Als je Hue aanschaft moet je de lamp steeds onder stroom laten staan en zal de Hue bridge regelen welke lamp wanneer aan zal gaan. Maar uit pure gewoonte durf je al eens aan de schakelaar komen. Dat kan zijn om de lamp aan te steken. Maar ook om ze uit te doen. Als je ze uit doet is de lamp dus “afgemeld” van je bridge en kan deze niet worden bereikt.

Hue Sensor to the rescue

Doordat we regelmatig met de kleinste op de arm door onze hal stappen en dus de schakelaar zelf bedienen is de sensor vanaf nu de perfecte hulp. De sensor is zo ingesteld dat bij een bepaalde lichtsterkte én beweging de lichten pas aan zet . Wanneer er geen beweging is, gaat na 40 seconden het licht dimmen en na een minuut gaat het licht effectief uit. Je kan dit uiteraard zelf instellen maar voor ons is dit net goed genoeg om door de gang te lopen. Schoenen in de kast te steken. Jassen op te hangen. Het is natuurlijk ook super handig bij thuiskomst met twee kids en de nodige prullen die daarbij gepaard gaan. Voordeur gaat open en er is meteen licht.
Eén nadeel is wel dat de Hue Sensor niet binnen Homekit zit van Apple. Dat had ik nu wel verwacht aangezien de Hue lampen dit allemaal wel zijn. Voor de hal moet ik dus opnieuw naar de Hue app wat de consistentie in het verhaal natuurlijk wel een beetje zoek maakt. Dat kan beter denk ik dan!

Al bij al is het wel leuk om gewoon wat meer comfort te hebben in huis. Ik broed nog op een plan om dit in de overloop op de eerste verdieping ook te doen. Alleen wil ik niet hebben dat de hond ‘s nachts het licht constant aan én uit doet. Ik zal dus wat aan het testen moeten gaan zodat ik in het midden van de nacht niet wakker wordt van een licht op de nachthal dat aangegaan is door de hond… Ik wil meer comfort maar mijn nachtrust ga ik er niet voor laten 😉.


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.