Hier thuis zijn we al een paar jaar aan het standaardiseren op het Sonos systeem. Ooit gestart met één enkele Play:3. Ondertussen is dat al een beetje uitgegroeid naar 2x Play:3 en een Soundbar die samen ons surroundsysteem vormen bij de TV. Iets wat super goed werkt trouwens! Ook in de badkamer hebben we nog een Play:1 staan om de ochtenden goed in te zetten. Nu was ik al redelijk onder de indruk van het geluid van ons surroundsysteem toch dacht ik dat het nog wel voor verbetering vatbaar is.

Ik was daarom al even aan het kijken naar de Sonos Sub. Deze maakt je geluid vooral voller en versterkt de lage tonen / bassen. Ik kreeg de mogelijkheid om de Sub voor een maandje uit te testen. Deze week werd de doos afgeleverd. Uiteraard moest ik deze test zo snel mogelijk starten… Sonos Sub uitgepakt én “aangesloten” op mijn Sonos systeem. De manier om dit aan te sluiten is nog steeds draadloos. Je hebt juist voeding nodig. Dus een stopcontact is het enige dat je moet hebben. Uiteraard moet je altijd wel een Sonos Bridge hebben in je netwerk indien je een home cinema setup hebt, voor aparte speakers is dit niet nodig en kan je rechtstreeks connecteren met je Wifi. 

Wat me vooral interesseerde in de setup was de manier hoe ik dit kon toevoegen aan mijn surroundsysteem. Dit is toch iets complexer dan 2 boxen in stereo zetten of dat dacht ik toch… Blijkbaar is dit echt poepsimpel. Zoeken naar het nieuwe onaangemelde Sonos Sub. Eens die gekend is, is het een kwestie van de stappen te volgen om die in je surroundsysteem toe te voegen. Wat je dan nog rest is Trueplay afstellen. Hier moet je dan de gewone modus operandi volgen. Beetje rondlopen, licht op en neer zwaaiend met je iPhone zodat deze feedback kan terug geven naar je Sonos systeem. Eens dat is gedaan krijg je geluidsbevestiging van het goed verloop van je Trueplay afstelling. Eigenlijk is het wel behoorlijk complex wat er gedaan wordt maar al deze complexiteit is weggestopt in een super goeie software en samenwerking tussen de componenten.

Geluid met en zonder?

Eens bovenstaande is afgehaspeld kan je meteen genieten van het nieuwe geluid van je Sonos systeem. Want zo is het eigenlijk wel. Ik was zoals gezegd altijd al onder de indruk. Maar nu heb ik eerder een “wauw” gevoel als ik muziek zit te luisteren in onze zithoek. De bassen klinken loepzuiver en je krijgt gewoon zin om te blijven zitten en te luisteren. Soms is het lastig om terug te vergelijken. Niet met Sonos – In de app krijg je de mogelijkheid om ook je SUB af te zetten. Dat geeft een extreem goed idee hoe het klinkt in een met en zonder scenario. Je krijgt het als het ware redelijk in je gezicht gesmeten als je de SUB afzet. Ik vraag me af hoe het zal voelen als ik de SUB opnieuw in de doos steek om hem na de test periode terug te sturen. Ik vrees dat ik het moeilijk zover ga kunnen laten komen. Een witte SUB zou wel heel goed staan in ons interieur 😉.

Qua surround is het ook wel beter geworden. Ik keek bij wijze van test deze week naar Star Wars: Rogue One. Deze films zijn allemaal super uitgebalanceerd als het gaat over de audio. Ik heb nog nooit, maar dan ook nog nooit, zo hard in een film gezeten in mijn zetel thuis. In sommige scenes zag ik m’n wederhelft naar mij kijken alsof het geluid echt in haar nek was gesprongen ofzo.

Op de Sonos Website hebben ze een filmpje die hun belofte naar de consument nog eens onderstreept. Ik kan alleen maar zeggen dat ze hun belofte 100% waar hebben gemaakt met de Sonos SUB

 

 

 

 


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.