Ongetwijfeld hebben jullie allemaal al wel eens op Google “What Would Magyver do?” ingetikt? Nee? Zeker eens doen. Het is een echte aanrader.

In mijn huidige job leg ik behoorlijk wat kilometers af per maand. Tussen de 5000 en de 7000 per maand. Je bent dan al wel eens in een positie dat je niet meteen een batterijpack bij de hand hebt als je ergens en route bent. Of dat je iPhone niet genoeg is opgeladen en je vreest “plat” te vallen. Maar ook dat je op een hotelkamer inchecken en je normaal met je iPhone je hele kamer moet vullen met muziek. Meestal lastig verhaal… Daarom kocht ik recent een nieuwe werkrugzak. Zoals het een IT nerd betaamt wou ik iets hebben dat aansloot bij mijn job en waar ik makkelijk een aantal van bovengenoemde problemen kan oplossen.

Zo geschiedde met de Lifepack die ik me aanschafte. De Lifepack is een rugzak met ingebouwd een batterijpak en “ingebouwde” USB poort en kabel in de rugzak. Het voordeel hier is dat je mits een klein zakje open te doen meteen bij een voedingsbron komt voor je iPhone. Dat is super handig als je ergens op weg bent. Of je stapt van een lange vlucht en je batterij roept dat je nog 10% hebt. Normaal ben je dan vlotjes gezien om nog tot bij je hotel te komen. Maar niet met Lifepack.
Ik hoor je denken “Ja, tof maar je hebt weer iets om op te laden”. Niet juist want de batterijpak is uitgerust met een zonnepaneeltje dat wanneer je rugzak in de zon staat de batterij zal opladen. Ik kan je meegeven dat dit super handig is. Naast wonen in mijn auto moet ik ook regelmatig eens op hotel. Als ik mijn agenda bekijk gaat dit nog wel meer gebeuren. Het zonnepaneel/batterijpak is ook uitgerust met een bluetooth box. Dus je kan altijd muziek luisteren met een beetje kamervullend gevoel. Vroeger zette ik m’n iPhone al wel eens in een glas ofzo om het geluid een beetje te versterken. Maar dat was natuurlijk een echte MacGyver oplossing… Laat ons zeggen dat de Lifepack me een beetje de moderne MacGyver maakt want we hebben allemaal al wel eens met een bijna dode batterij op schok geweest. Op de rand van een uitvallende iPhone. Dat is nu toch écht iets wat we kunnen missen als kiespijn. Of niet?


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

2 reacties

Trip IJsland: Gear - STIJN'S THOUGHTS · november 12, 2018 op 12:01

[…] Ik schreef hier al iets over Lifepack […]

Trip IJsland: Gear - · maart 7, 2019 op 01:49

[…] Ik schreef hier al iets over Lifepack […]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.