Deze ochtend heb ik m’n loopapp eens gebruikt om mezelf uit te dagen. Ik had vandaag niet zo heel veel tijd om te gaan lopen dus ik besloot om er een korte maar krachtige 5kilometer te lopen. Binnen Runtastic kan je je vorige records of tijden uitdagen. Dat is dus de functie die ik vandaag eens testte. Ik had wel een opsteker nodig na vorige week.

Vorige week 

De echte volgers die weten dat ik per maand 2km verder probeer te lopen dan de maand voordien. Dat was dus ook het plan vorige week. Maar het ging echt niet zoals gewenst. Na 13km was ik helemaal leeg. Dood. Op. Ik ben dan maar gestopt en ben super teleurgesteld naar huis gegaan. Het doel was immers om 21km te lopen en daar was ik dus heel ver van verwijderd met mijn schamele 13km. Maar ik had dit vooral wel aan mezelf te danken. Ik heb de voorbije tijd niet zo heel veel getraind en gewoon proberen te lopen op het gevoel. Maar je conditie gaat snel naar beneden zo blijkt eens je stopt met heel regelmatig te trainen.

Ik moet me dus wat herpakken. Vanaf deze week ga ik opnieuw richting fitness om daar opnieuw verder te bouwen en echt gepland verder te werken naar de 21km. Maar hiervoor wou ik voor mezelf bewijzen dat ik echt nog wel progressie heb gemaakt in de voorbije paar maand. Dus mijn idee was deze ochtend om me dubbel te plooien op de 5km.

5km persoonlijk record poging

Zo gezegd zo gedaan en met een beetje schrik dat ik na vorige week opnieuw met een teleurstelling ging thuis komen. Ik daagde mijn vorige persoonlijk record uit deze ochtend. Het vorige record stond nu op 28minuten en 45 seconden. Dit verbeteren was dus de uitdaging. Zonder enige vorm van strategie begon ik eraan. De eerste kilometer tegen een zot tempo. Ik legde het mezelf niet echt op maar het gebeurde. Ik liep de snelste kilometer aller tijden wat op zich nooit een slecht begin is van een reeks van 5kilometer. De feedback in m’n oor zei ook al dat m’n concurrent aan het terugvallen was vergeleken met de tijd waar ik aan bezig was. M’n eerste kilometer bleek al vlotjes 30 seconden onder de vorige besttijd te gaan. Goed fundament dus :-).

Nu was het gewoon een kwestie van die voorsprong ofwel uit te bouwen ofwel te behouden. In m’n oor kreeg ik nog 2 keer te horen dat ik aan het uitlopen was. Het zag er dus heel goed uit. Maar ik moest er ook wel voor zorgen dat de motor niet opgeblazen werd. Dus ik besloot m’n voorsprong te behouden ipv verder uit te bouwen. Toegegven, het was ook wel het beste dat ik kon doen. M’n kilometer tijden bleven goed en aan de streep bleek dat ik nog steeds 29 seconden verbetering had van m’n persoonlijk record. Nieuwe tijd voor de 5km staat op 28 minuten en 16 seconden.

Een opsteker voor mezelf en beetje nieuwe moed om er opnieuw voor te gaan want de zomer begint serieus dichterbij te komen en ik wil écht die halve marathon op de tabellen zetten en dat voor het eind van de zomer. Er is nog werk aan de winkel en dat heb ik vorige week pijnlijk ondervonden. Dus opnieuw aan de bak met dit goed gevoel als driver…


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.