Jep hier zijn we weer. Een nieuwe maand en 2km bij de maximale afgelegde afstand erbij. Vandaag was niet anders. In Maart liep ik er 16 op iets meer dan 2u. Mooi op zich als je weet dat ik eind September 2016 pas ben beginnen lopen. Maar met een doel voor ogen van 21km voor de zomer moet ik er elke maand opnieuw 2km aan toevoegen om er te geraken tegen Juni. 

Na een weekje in Amerika te hebben gezeten zat ik echt wel met de tijd in de knoop. Vrijdag was ik om 2u30 ‘s nachts klaarwakker en heb ik mezelf moeten verplichten om in bed te kruipen. Op zaterdag was ik ‘s avonds om uit te wringen. Alleen nog maar goed om te gaan slapen. Maar wel met een plan! 

The man with the plan

Het plan was om tegen 6u30 op te staan en te gaan lopen. Dit zou mijn klok wel resetten en mij moe maken zodat ik vanavond vroeg kon gaan slapen… dat was het plan. Dan nu de uitvoering. Om 7u wakker geworden. 30’minuten na plan. Maar opgestaan. Kleren aan. Banaan eten. Chocomelk gedronken en lopen maar! Om 7u30 stipt beginnen lopen met mijn doel van 18km voor ogen. Ik ging niet stoppen voor ik dat binnen had! No way. Over my dead body! 

Na 2u liep ik de magische grens van 18km voorbij. Een topgevoel dat een soort van voldoening/euforie met zich meebrengt. Die zondagen voelen als een soort roes. Maar een super roes moet ik wel toegeven! Ik had ervoor gekozen om het mezelf ook niet écht makkelijk te maken. Ik koos ervoor om een aantal hellingen op te lopen kwestie van me extra af te peigeren. Alles onder de 7min40 per km was prima! Het blijkt allemaal “te gemakkelijk” te zijn. Nu ja – gemakkelijk is het nooit maar de eind tijd staat op 2u en de gemiddelde snelheid staat op 6min40 wat de volle minuut beter is dan ik initieel had gedacht. Ik had vandaag een goeie dag laat ons het daar bij houden. Een dag waar ik niet trager wou of kon lopen. Soms probeer ik echt om meer rust in te bouwen maar vandaag liep het gewoon echt lekker! 

The Ride

Zonder echte wedstrijd in het verschiet om die 21k officieel op de tabellen te zetten is het vooral een uitdaging voor mezelf. Ik probeer die grens te verzetten op een maandelijkse basis. De voorbije weken ging het lopen prima! Ik liep voor het eerst mijn 5km onder het half uur én mijn 10km op 1u is ook werkelijkheid. Mijn idee van rond nieuwjaar dat de snelheid wel komt als je de afstand verlengt begint dus stilaan uit te komen. Ik heb van meet af aan een relatief hoge snelheid gehaald tijdens training. Nu ja hoog – 8,5km/u in september. Vandaag loop ik makkelijk 9km/u en liefst nog iets meer. Het voelt goed aan en ik weet van waar ik ben gekomen. Mijn allereerste 5km liep ik aan 7.5km omdat er toen echt niets meer opzat. Erg langs een kant, maar als je dan terugkijkt wat een zotte progressie ik heb gemaakt stemt me dat wel gelukkig.

The future 

Nu de 21k echt dichtbij komt begin ik stilaan te kijken naar het volgende. Ik heb op dit moment geen echt idee wat het volgende zou kunnen zijn. Ik denk aan afstanden binnen een bepaalde tijd te gaan lopen. Ofwel langere afstanden. Maar daar heb ik eigenlijk niet genoeg tijd voor om elke week echt lange duurtrainingen te doen. Ach we zien wel zeker? Ik heb al meer bereikt op sportief vlak dan ik ooit had kunnen dromen, dat is ook al veel waard zeker?

Categorieën: Thoughts...

sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.