Vandaag werd er in een zonovergoten Gent alweer een Urban City Trail afgewerkt. Ik had er op het eerste gevoel niet zoveel zin in. Ik vertrok in wave 4 na een mini opwarming en meteen was het gevoel goed. Ik had een oude jeugdhuisvriend meegenomen naar de trail en we liepen een stevig tempo! Tot kilometer 5 knalde we ervandoor tegen gemiddelden onder de 6 minuten. Dat maakt dat de 5km gerond werd binnen het half uur! Wat maakt dat ik de snelste 5km ooit heb gelopen. (Hoera voor mezelf!). Voor de 5km voelde ik al dat ik dit tempo niet de hele tijd kon volhouden. Dus er moest wat trager worden gelopen. Mijn mede loper loopt al geruime tijd 10km tegen een hoger tempo als waar ik aan train. Onze wegen splitsten iets na de 5 km hij kwam onder stoom en ik had het gevoel dat de stoommachine goed aan het draaien was maar dat ik niet die extra snelheid had. Zo gezegd zo gedaan. Na 5k liep ik op mijn eigen tempo de Urban Trail verder tot de finish. Het bleek vandaag een topdag te worden! Door de snelle start had ik wat overschot opgebouwd om trager te lopen en nog steeds met een goeie tijd binnen te komen. Ik liep extreem vlot vandaag! Een tijd van 59minuten en 38 seconden stond er op het eind naast de 10km! Opnieuw een persoonlijk record op de 10KM én dat mét wachttijden inclusief. Van wachttijden heb ik alleen maar last gehad bij de Gentse Plantentuin. Daar verloor ik een tweetal minuten. Wat mijn record nog hoger en beter maakt.

Qua Urban Trail vond ik deze veel beter dan Brugge en stond hij op gelijke hoogte met diegene in Antwerpen. Puur qua bezienswaardigheden is er in Antwerpen wat meer te zien maar door de vlotte loop en de zeer beperkte wachttijden in Gent staat deze zeker gelijk met Antwerpen. Ik heb het ook wat meer voor Gent als stad dus dat helpt mogelijks ook wel aan mijn gevoel. Allesinds de drive is terug om weer elke week harder te gaan trainen want het loont echt! Dinsdag afspraak om de Urban Trail eruit te lopen in een loopje van ongeveer 5km. Donderdag nog eens een interval en zaterdag of zondag loop ik nog eens een loop boven de 10km. Misschien terug een loop van 16km. Sportieve grenzen bestaan er om te challengen en te onderhouden. Onder dat motto ga ik weer volop aan de bak met als doel 21kilometer!


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.