Ik schreef al eens een een stuk over mijn eerste avonturen met Philips Hue.

Een paar maand terug kocht ik een tweede lamp die ik als test wou gebruiken om de rest van mijn woonkamer te Hue’en. Aangezien de eerste ervaring niet echt top was was dat mijn pragmatische approach.

Ik wil ons huis zo moduleerbaar mogelijk verlichten met de keuze of ik dat nu in het geel, groen, roze of toch maar gewoon een warme / neutrale kleur. Deze keer luktte het toevoegen en bedienen super vlot. De wederhelft vond het ook allemaal prima. Dus ik had bij wijze van spreken witte rook om onze woonkamer helemaal op te nemen in het nieuwe concept.

Zo gezegd zo gedaan. We hadden een paar maand terug een paar mooie hanglampen zien hangen die bij onze inrichting passen en die allemaal geHue’d kunnen worden. Niets speciaal qua compatibiliteit gewoon de socket om de lamp in te draaien is het juiste formaat. Wat nog altijd geen echte showstopper is want je kan adapters kopen. Maar goed!

Eens alles tegen het plafond gevezen lampen erin gedraaid én configureren maar. Ik deed de configuratie door middel van de Hue app maar nam ook alles over in de Home/Woning app van Apple. Dat laatste is een toevoeging in 1 van de laatste grote updates van iOS. Hiermee krijg je een slide up van onderaan je scherm met de mogelijkheid om je huis te bedienen. Het leuke is ook dat je toegang tot je huis kan geven. Dus bijvoorbeeld de babysitter met iPhone kan je huis even goed bedienen dan jezelf of de wederhelft. Awesome I tell you! Je hebt in je netwerk een bridge hangen maar ook je Apple TV neemt een belangrijkere rol in als centraal punt. Geen nood als je geen Apple TV hebt je kan dezelfde functionaliteit ook uit een iPad halen.

Ondertussen heb ik een aantal scènes gemaakt ofwel combinaties van lampen en hun daaraan gekoppelde lichtsterkte/kleur en ga zo maar door. Zoals ik zei wil ik ons huis modulair verlichten. Daarom is er nu bijvoorbeeld een scène Pamper verversen. Hiermee wordt de lamp in de keuken naar een hogere sterkte gezet zodat we zien wat we doen. Er zijn ook scene’s zoals “eten” of “TV kijken”. Daaraan zijn altijd nieuwe combinaties van lampen en lampsterkte gekoppeld.

We stoppen niet…

Het begint pas echt leuk te worden als je verschillende technologieën aan elkaar begint te hangen. Bijvoorbeeld onze deurbel “Ring” en de Hue lamp in de gang. Als er op de deurbel geduwd wordt gaat de lamp automatisch aan. Deze koppeling is gemaakt dankzij IFTT.

Ideeën

Als onze dochter boven na slaaptijd nog feestje probeerd te vieren de kleur van een lamp veranderen. Zo hoeven we niet te zitten luisteren maar krijgen. Een visuele indicatie geeft ons dan meteen een teken. Hiervoor zouden we een Hue Sensor kunnen gebruiken. Diezelfde Hue sensor zouden we ook kunnen gebruiken om automatisch ‘s nachts een lichtje aan te steken van zodra er beweging is op de gang. Perfecte case is in het midden van de nacht naar toilet gaan.

Het stopt niet vrees ik. Ik ben op nog een aantal ideeen aan het broeden maar alles op zijn tijd!

Categorieën: Thoughts...

sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.