Iedereen kent die nieuwsapps wel op zijn/haar smartphone. Ze knallen 5 keer per dag een journalistiek stuk in je gezicht. Gepast of ongepast wil ik in het midden laten. En dat, dat is het beginpunt van deze blog…

Recent was ik een boek aan het luisteren rond verandering van gewoontes en hoe je door kleine dingen aan te passen tijd terug krijgt in je dagelijks leven. Een frappant ding dat de auteur had neergepend was het opgeven van nieuwsprikkels met als doel minder tijd te spenderen aan het enerzijds te lezen en je er anderzijds in op te smijten door de absurditeit die ons nieuws soms bevat. 

Ik dacht dat lijkt me een top idee. Ik begon me stilaan wat te ergeren aan het alledaags nieuws en deze tip kwam eigenlijk als geroepen! Ik knalde alle nieuwsapps van mijn iPhone. Daaraan toegevoegd gooide ik ook alle nieuwssites van Facebook. Je denkt dan misschien – maar dan ben je helemaal niet meer geïnformeerd. Het klopt dat je niet alles meer weet. Maar op kantoor bij de koffiemachine en aan de lunchtafel krijg je altijd wel een aantal actuele thema’s die de revue passeren. Ondertussen ben ik ongeveer 4 weken “nieuwsloos” maar ik heb niet het gevoel dat ik iets mis. 

De vraag is nu heb ik ook effectief meer tijd? Ik heb uiteraard geen chronometer bij m’n dagelijkse tijdsbesteding. Maar ik steek al geen tijd meer in die shit te lezen + ik ben wel iemand die zichzelf daar helemaal in laat opgaan qua analyse. Dus het antwoord is positief! Ik heb tijd vrij kunnen maken om andere dingen te doen. 

Nog initiatieven

Zelfde boek – sta vroeger op, kijk geen tv meer en ga zo maar door. In het boek spreken ze van 1u per dag vroeger op te staan. Ik ben geen goeie opstaaner dus onder het motto Pick your battles probeer ik nu een half uur per dag vroeger op te staan. Ik ben een stuk relaxer en dat geeft me rust aan het begin van de dag. Iets wat je zeker nodig hebt als je met een opgroeiende dochter en babyzoon geconfronteerd wordt in de ochtend. Als ik dit doorzet en zo een 300 dagen per jaar 30 minuten vroeger kan opstaan win ik 150 volle uren per jaar! 

Het boek dat ik luisterde was 30 days – change your habits, change your life. Live the life you always wanted for Mark Maklau. Interessant boek om eens over na te denken! 

Categorieën: Thoughts...

sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.