Het begint stilaan een gewoonte te worden. Net voor nieuwjaar liep ik 10km. Na nieuwjaar deed ik er 2 bij. In Februari herhaalde ik dit nog eens. Maart moest dus goed starten en er opnieuw 2 bijdoen. Zo geschiedde deze ochtend. Ik had m’n wekker gezet om 6u om er echt vroeg uit te springen en op tijd te kunnen gaan lopen zodat ik geen halve dag verspeel door te gaan lopen. Toen ik om 6u wakker werd was het eigenlijk nog te donker om te gaan lopen. Ik heb nog een moment gedacht ik ga lopen met m’n lichtjes op de borst. Maar zo alleen lopen in een bos zelfs met lichtjes op de borst was me een brug te ver. 

Om 6u40 dan toch uit mijn bed gesukkeld. Loopkleren aan en de auto in. Het plan was om in Buggenhoutbos te gaan lopen. Ik ging tot nu altijd in Liedekerkebos lopen. Ik dacht het mag al eens wat anders zijn. Het bos in Buggenhout ken ik absoluut niet zo goed dus dat maakt het leuk om de eerste paar km een beetje de ontdekkingsstrategie te vormen. Na mijn eerste rondje bleek ik ongeveer 4km op de teller te hebben staan. Het doel was om minstens 2u te lopen. Als ik het zo een beetje uitrekende zou ik om en bij de 16km kunnen lopen. 

Zo gezegd zo gedaan. Op iets meer dan twee uur liep ik 16km. De 2km zijn binnen voor deze maand… 

Road to 21K 

In vorige blogposts heb ik jullie mijn doel bekend gemaakt voor de komende tijd. Namelijk lopen naar de afstand van een halve marathon voor de zomer. Ik zit dus perfect op schema om 22km te lopen tegen de zomer! Er zit dus nog een beetje speling op… Ondertussen zijn we aan het evolueren en wordt de conditie alsmaar beter. Ik loop niet heel veel grote afstanden omdat ik knieën en dergelijke beetje wil beschermen. Als ik ze loop is de instelling steeds “uitlopen is belangrijker dan de tijd die ik erover zet”, waar het bij de kleinere afstanden wel de bedoeling is om mezelf de challenge van tijd op te leggen. Dat zorgt ervoor dat de snelheid langzaam maar zeker richting 10km/u gaat. De conditie opgebouwd tijdens deze “kleinere” work-outs probeer ik uit te spreiden tijdens de lange duurloopjes. Snelheid naar beneden en gewoon KM lopen. Bij deze 16k is dat niet anders. 14 ging vrij vlot de bakens werden verzet naar 15 en al zeker naar 16km. Nu weer een maand 3 work-outs per week doen en volgende maand lappen we 18km op onze done list. 

Gewichtsverlies

Toen ik begon te lopen had ik als eerste doel 5km lopen. Maar als lange termijnsdoel wou ik ook gewicht overboord kappen. Ik had toen meegegeven dat ik er 20 overboord had willen gooien. Ondertussen blijven we ook opdat front heel goeie vorderingen maken. We zijn 13 kg ver sinds ik ben beginnen lopen. Een jaar terug vergeleken met nu is het zo een 17kg. We zijn daar ook al meer dan halverwege. Ik ben anders beginnen te leven en heb van deze verandering stilaan een gewoonte gemaakt. Het is niet simpel om het altijd vol te houden maar tot nu toen kan ik vrij goed “damage control” doen. Als het dan eens een dag beetje zotter is probeer ik de riem extra hard aan te trekken zodat ik niet in mijn oude gewoonte verval. 

Zotte periode van veel verandering ineens maar als het helpt én je voelt je er goed bij kan het niet stuk. Toch?


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.