Na 10kilometer in 1 beweging te kunnen lopen hebben we ons in gang getrokken voor 21kilomoeter in 1 beweging te kunnen lopen. We zijn een 5-tal weken ver en het loopt gesmeerd. Ach, ik zeg nu wel gesmeerd maar eigenlijk heb ik de voorbije weken ook een aantal keer een crosstrainer training ingevoerd om de gewrichten toch niet té hard te belasten. Aangezien je in een gesloten loop zit en je dus al staat op voetsteunen heb je een stuk minder belasting op je gewrichten en benen maar wel met het gevoel dat je iets aan het doen bent geweest. Je kan het wattage verhogen om het jezelf extra zwaar te maken. Na mijn 10K avontuur had ik toch wel wat last van beide knieën en heb ik het op deze manier toch wel wat rustiger kunnen doen. Ik spreek al wel met wat mensen over de afgelegde weg en de weg voor mij. Praktisch allemaal bevestigen ze dat het heel snel is gegaan en dat ik toch wel wat moet opletten dat ik mezelf niet overtrain. Op deze manier probeer ik het dus ook een beetje te beperken maar probeer ik nog steeds 3 tot 4 keer per week in beweging te zijn.

Tijdens de warmste week liep ik een Warmathon in Leuven. Ik plande 7km te lopen het werden er 10 op de meet. Op het eind van het jaar liep ik op 6km mijn snelste kilomters ooit. Ik had mezelf toen extra opgepompt omdat het “maar” 6km was. Dat bleek achteraf bekeken zijn vruchten af te werpen. Ik liep toen voor het eerst mijn 6km op 6minuten en 19 seconden u op een relatief vlak parcours. Dat is een toptijd voor mijn doen. Wetende dat ik mijn allereerste 5km aan een gemiddelde van 8minuten 30 seconden liep was dat een gigantische stap vooruit die ik had gemaakt.  Op dat moment wou ik meer en dan vooral meer kilometers lopen. Ik liep op de eerste dag van het jaar 12 km. Mijn allereerste 12km ooit! Daarna genoeg rust ingebouwd en dan wat trainingen op de crosstrainer gedaan om mijn lichaam ten volle te laten bekomen van de nieuwe afstand.

Dit weekend, oftewel 20 dagen later liep ik 14 kilometer bij vriestemperaturen op een glooiend parcours. Het was zalig lopen! Toen ik vertrok was het nog -2°C toen ik aankwam stond er 2 graden op de thermometer. Ik liep op de middag 14 kilometer bij ons in de buurt. Het was prachtig! Soms liep ik in de schaduw van huizen of bomen. Algemeen gevoel is frisje tot je de hoek omgaat en je met je smikkel in de zon komt te lopen. Het gevoel van de winterzon is zalig! Voor de tweede keer in mijn korte loopcarriere heb ik dit gevoel gehad. De eerste keer was tijdens mijn eerste 10km en nu opnieuw. Ik snap helemaal waarom lopen zo leuk en ontspannend werkt! Ik ben helemaal verslaafd vrees ik. Nu is het de kunst om blessurevrij te blijven in de komende maanden.

Ik hou jullie op de hoogte van de hoogtes en laagtes. Die laatste gaan er wel komen hoe je het nu draait of keert.

 

 

 

Categorieën: Life

sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.