Een nieuw jaar – Ik ben niet echt de persoon die heel veel terugkijkt maar liever vooruit kijkt naar wat er komen zal. Maar sommige dingen hebben iets meer achtergrond nodig dan gewoon de boodschap dus soms is achtergrond noodzakelijk en moeten we even terugkijken om de context 100% te snappen.

Goodbye 2016

We kunnen 2016 samenvatten in een rustige aanloop, druk midden en sportief einde. Tot de zomer was het eigenlijk redelijk rustig. We wisten wel waarmee we ons moesten bezig houden. Voorbereiding voor onze kleine man moesten getroffen worden en dan nog wachten. Dat kunnen we archiveren onder rustig begin. Uiteraard had je de dagelijkse drukte van het werk. De altijd veranderende omstandigheden in de werkomstandigheden maar dat was niet meer dan andere jaren. We kunnen stellen dat de eerste 6 maand rustig waren. De tweede helft kunnen we in trimesters kappen. De eerste trimester was het de beurt aan het grootste verschil in 3 jaar binnen ons gezin. Onze man werd geboren! Aanpassingen links en rechts maar de conclusie is tot nu toe toch dat het al bij al nog meevalt om van 1 naar 2 te gaan. We hadden veel horrorverhalen gehoord van iedereen rondom ons. We zullen zien of het zo blijft maar tot op vandaag is het allemaal nog wel ok. Het enige nadeel is dat de oudste al in een ander stukje van haar leven zit dan onze jongste. De vrijheid is iets of wat gelimiteerd maar misschien is die zo gelimiteerd als dat we onszelf dat wensen wijs te maken. Het laatste trimester had ik een persoonlijke challenge opgenomen om mezelf opnieuw aan het sporten te krijgen. 10K kunnen lopen voor het nieuwe jaar was de bedoeling. Met glans geslaagd in mijn eigen challenge. 3 weken voor het eind van het jaar liep ik voor het eerst in mijn hele leven 10kilometer aan 1 lang stuk. Ik ben hier nog steeds extreem fier op! De laatste dag van het jaar liep ik 6km aan 9.5km/u. Wat een absoluut record was!  De progressie was “zot” te noemen het voorbije jaar. Het idee mogelijks nog een beetje zotter.
Maar aangezien zot zijn geen zeer doet heb ik besloten de progressie verder door te zetten in het nieuwe jaar.

Hello 2017

Ik maak mezelf liever niets wijs met goeie voornemens. Ik weet van mezelf dat dit naar alle waarschijnlijkheid strand in de eerste maanden van het jaar.

Ik probeer me gewoon verder te ontwikkelen met wat ik bezig ben. Opnieuw een stapje verder in de kennis op het werk. Opnieuw nieuwe en bestaande uitdagingen bij onze klanten oplossen. Er staat veel te gebeuren en dan proberen we altijd aan het front te staan bij de dingen die effectief impact hebben op onze regio.

Persoonlijk wil ik me wel smijten in een nieuwe personal challenge. Ik heb met het lopen een zekere “goesting” gekregen om te sporten. Ik probeer nog steeds 3 keer per week te gaan sporten en ik probeer me hierin niet te overdoen. Dat laatste is niet makkelijk want de 10 kilometer in 2016 is snel gekomen. Ik merk dat mijn lichaam de 10 kilometer relatief makkelijk verteerd maar wil mezelf ook niet in de verdoemenis lopen. Maar ik wil wel progressie blijven maken. Daarom heb ik mezelf voorgenomen om in het nieuwe jaar naar 21 kilometer te lopen. Ik liep op 1 januari 12kilometer waar ik er eigenlijk niet zoveel had gepland. Daar zit ook net het probleem. Ik moet mezelf leren inhouden. Elke keer 10 kilometer lopen is geen strak plan laat ons het daarop houden. Ik heb een aantal weken zo maar wat gedaan en dat is niet ok. Ik moet echt een programma volgen en mezelf hierin smijten van begin tot eind. Maar niet té wild op mezelf doen. Misschien voeg ik hier en daar nog wat spieroefeningen toe maar ik hoef er absoluut niet uit te zien als een bodybuilder. Daar ligt de ambitie niet… Mijn 12 kilometer als basis voor het nieuwe jaar vond ik wel de max!

Het positieve effect op mijn lichaam neem ik er met veel plezier bij. Mijn doelsteling vorig jaar was 25 kilogram lichter te gaan wegen in een jaar tijd. Ik ben ondertussen een kleine 10 kilogram lichter en dat na 3 maand. Dus nog 9 maand om de 15 andere kilo’s ervanaf te pitsen. De eerste vliegen er traditioneel sneller af dan de laatste. Ik neem mezelf voor dat zolang ik blijf sporten het gewichsverlies wel zal komen.

Een derde puntje en laatste waar ik zeker mijn impact zal op hebben is het verder afwerken van ons huis. De moestuin verder ontwikkelen door het toevoegen van een tomatenserre is hier alvast 1 van. in onze tuin een paar verbeteringetjes aanbrengen waar we vorig jaar hebben gemerkt dat we een beetje tekort waren geschoten.
Een paar ruimtes verder afwerken. Na 3 jaar begint alles wat meer op zijn plooi te vallen en kunnen we stellen dat we gewoon goed bezig zijn met het verder afwerken van de hele handel!

 


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.