Ik deed vroeger al wel eens aan Milon. Dat was heel leuk maar lastig te combineren met het drukke leven. Dat was de belangrijkste rede waarom ik destijds ben gestopt. Ondertussen ongeveer twee en een half jaar terug. Open en bloot ook een aantal kilo’s terug. De kilo’s waren recent de kilo’s teveel. Een trap oplopen – zucht. Lang stappen – zucht. Lang praten – zucht. Lang presenteren bij klanten -zucht. Nee dat kon niet blijven duren. Onder een beetje gezonde peer pressure ben ik weer aan het sporten geslagen. Deze keer in de hoop het langer vol te houden…

Basic Fit
logo1Probleem 1 met mijn vorig fitness abonnement was dat ik gebonden was aan één enkele locatie.
Probleem 2 is dat het me per maand 65 euro kostte en dat ik dat op jaarbasis behoorlijk veel vond.

Bij Basic Fit heb je zoals de naam het zelf zegt een basis om weer fit te worden. Je hebt goeie machines. De nodige ruimte om je in voor te bewegen. Elke fitness is ongeveer op dezelfde manier ingericht en dat geeft je een herkenbaar gevoel. Kleedkamers, toestellen, manier van werken. Dat maakt het natuurlijk heel makkelijk als je ergens anders een club binnenstapt. De modus operandi veranderd eigenlijk minimaal en je kan overal gewoon gaan voor te sporten. Makkelijker wordt het niet. Mijn eerste probleem is hiermee opgelost. Ik probeer het in te bouwen in mijn dag. Ofwel als ik ‘s avonds van het werk naar huis rij stop ik een uurtje om te sporten. Of als ik van thuis werk ga ik bij mij in de buurt naar de fitness. Makkelijker wordt het niet…

Daarnaast had ik ook een ander probleem in mijn vorige fitness. Dat was de 65 euro per maand. Op jaar basis is dit een klein fortuin van 780 euro. Ok het is waar het is voor de gezondheid en je krijg maar 1 gezondheid dus die mag al eens iets kosten. Maar 780 euro is me teveel én je moest meteen intekenen voor 18 maand dus eigenlijk kost het nog meer… Maar goed…

Bij Basic Fit betaal ik 25 euro per maand. Om zoals gezegd een basis te hebben om te kunnen sporten. Verwacht geen opdringerige begeleiding en mensen die zeggen dat het nog maar even pijn gaat doen. Die kan ik echt missen. Ik wil gewoon fitness in mijn cocon met muziek. Gewoon plain en simple. Vroeger had ik gezegd dat ik dat net niet wou. Maar mijn begeleiding bestaat uit iets anders dan opdringerige gespierde stylo’s. Die zijn er wel maar die doen bij wijze van spreke het stof af.

10K runner

350x350_the_best_running_apps_of_2016_10k_runnerDe naam van de app is meteen het doel van mijn fitness escapades. Ik wil 10 kilometer kunnen lopen als eerste doel. We zullen wel zien achteraf of mijn lichaam ook nog meer kan verteren. Maar in eerste doelstelling ga ik voor 10km. De app zit heel simpel in elkaar je krijgt 14 weken met in elke week 3 wrok-outs. Je begint heel simpel. bijvoorbeeld de eerste wrok-out is 1 minuut lopen – 1.5 minuut stappen en gaat stelselmatig naar boven. Week 2 is dan 1.5 minuten lopen en 2 minuten wandelen. Ikzelf zit nu in week 6 en de derde warkout – 15 minuten lopen – 3 minuten stappen – 5 minuten lopen. Dit loopt op tot 60 minuten lopen in 1 stuk. Er wordt dus vanuit gegaan dat je ongeveer 10km per uur loopt. Ikzelf doe het iets rustiger aan maar ga dit wel proberen naar boven te krijgen eens ik 10km kan lopen. Er bestaat ook een app van dezelfde makers die heet dan op zijn beurt 10K pacer. Proberen dus in snellere pas te lopen. Super overzichtelijk en makkelijk te gebruiken app. Dikke aanrader voor ieder die van 0 wil beginnen lopen.

Ikzelf ben beginnen lopen maar kreeg wat last van de knieën. Heel waarschijnlijk door het schoeisel. Ik ben bij de pijn aan mijn knie gestopt met lopen en op de cross trainer dit programma verder gaan afwerken. Doordat ik het gevoel had niet hetzelfde resultaat te hebben op de cross trainer dan op een loopband deed ik 2 programma’s in plaats van 1 programma. Iets zwaarder maar ik voel wel dat dit mijn conditie een enorme boost heeft gegeven.

Alles wordt ook geregistreerd door de Apple Watch. Je krijgt informatie over de gemeten parameters. Deze worden dan opgeslagen in de app “Health” en je krijg dan op zijn beurt leuke grafieken te zien met de progressie… Met de app Healtdash krijg je nog verdere inzichten. Meten is weten!

Gear

imagesToen ik begon met lopen heb ik het low budget gehouden. Gewoon een t-shirt, korte broek, loopschoentjes uit de decathlon. Relatief low budget maar ik dacht we gaan niet beginnen met het vel van de beer te verkopen alvorens hij geschoten is. Eens ik het leuk begin te vinden zal ik wel beginnen te investeren in wat extra running gear.

Ik heb dat dan ook gedaan. Ik heb een aantal dingen van Nike DriFit. Een paar t-shirts wat korte broeken. Als buiten loop materiaal heb ik een Salomon shirt gekocht dat nog ademt maar toch de nodige warmte geeft. Makkelijk!
Qua loopschoeisel heb ik me wat vergist in den beginnen vrees ik zoals ik al neerschreef had ik wat low budget decathlon schoeisel gekocht. Dat heb ik vandaag nog aangepast naar een échte loopschoen op mijn voetmaat en ook wat gecorrigeerd op hoe ik loop. Vandaag ingelopen en dat liep eigenlijk bijzonder vlot.

Lifesum

logo_circle_storSporten is één ding. Hiermee krijg je er de kilo’s natuurlijk niet af. Daarom heb ik ook een andere app die me helpt bij het dieet. Deze heet Lifesum. Lifesum is één van de vele apps beschikbaar in de app store. Ik gebruikte vroeger al wel eens Fitnesspal maar ik moet zeggen dat Lifesum je een simpel en makkelijk overzicht geeft. Je kan er ook een echt dieet volgen. Je krijgt elke dag een te verbruiken hoeveelheid kcal. Doordat de Apple Watch beweging registreert zie je dat dus ook terug in Lifesum en vice versa. Super handig om een volledig en geïntegreerd beeld te krijgen van jou als persoon. Ik heb nu een jaartje premium lid en ga kijken of het me aanstaat of niet. We zien wel.

 

 


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.