Ik dacht een jaartje terug toen ik nogmaals op de ring in file stond om eens iets te leren in de auto. Judo leren tijdens de file is wat lastig maar je kan perfect luisteren naar iets waardoor je iets leert of bijblijft in een bepaalde materie. Perfecte oplossing is podcasts of audioboeken luisteren. Je kiest zelf wat je leert en je kiest ook wanneer je het leert. Ikzelf zit elke dag minstens 45 minuten in de auto tijdens de ochtend en nog zeker eens hetzelfde ‘s avonds. Anders is dit “verloren” tijd. Nu mag het soms een beetje langer duren. Je kiest zelf welke onderwerpen je wil aansnijden. Je kiest zelf welke reeks van podcasts die je wil luisteren. Je kan het vergelijken met on-demand TV. On-demand kennisverrijking! Ik volg een aantal podcasts nu al een hele tijd. Misschien eens tijd om ze eens op te lijsten voor jullie…

Tech 45 

Een Belgische podcast dat je in minstens 45 minuten een braindump geeft van het panel rond alle tech-nieuwigheden van de voorbije week. Altijd leuk om anderen de analyse te laten doen en jezelf ook een idee geven over hoe de markt buiten de datacenter markt evolueert. Typische onderwerpen – Apple, Mobiele telefonie, windows, web development, app development en nog veel meer!

Start-up Podcast

Heb ik al een tijdje terug een blogpost over geschreven. Maar zeker waard om het opnieuw op te nemen in dit overzichtje. Op dit moment zijn er een paar seizoenen on-line te vinden. Je leert wat bij over hoe het is om een start-up te starten maar ook over hoe het mogelijks over de kop gaat. Bijzonder interessant en leuk om de successen en de gedrevenheid te horen. Ik kijk echt uit naar de start van het volgende seizoen!

The Economist: Babbage

Een wekelijkse podcast van “The Economist” rond wetenschap en technologie. Relatief korte podcast. Dat maakt het perfect en makkelijk verteerbaar voor de kortere ritten.

The Economist: The week ahead

Een wekelijkse podcast waar reporters over de hele wereld hun licht laten schijnen over de dingen die gebeuren in de wereld. Leuk om het nieuws eens te horen uit een andere hoek dan die van onze Belgische Media.

Pivotal Conversations

Omdat de wereld op applicatieniveau sterk aan het veranderen is en de “lingo” van developers zeker niet dezelfde is dan die van infrastructuur mensen probeer ik deze te volgen om gewoon het verhaal beter te snappen. Moest het je interesseren is dit zeker een aanrader van een leidend bedrijf in de cloud native application development…

Fintech Podcast by IR

Met de komst van Apple Pay, Amazon Pay, Google Wallet is de financiële sector aan het kleine revolutie bezig. Wij “de mensen”, krijgen meer en meer mogelijkheden om peer to peer betalingen te doen of simpelweg te betalen met onze smartphone of waerable. Deze Podcast lijnt de verschillende nieuwigheden op en laat experts aan het woord die hier hun licht over laten schijnen. De moeite waard als je geïnteresseerd bent in de financiële sector en de evoluties op dat front! Ik alvast wel :-).

The Cycling News Podcast

Ik ben een fervente koersliefhebber. Deze podcast brengt de wielrenners en het circus een beetje dichter bij de luisteraar. Soms met voorbeschouwingen. Soms met interviews. De moeite waard om te luisteren…

Er zijn zeker nog een aantal podcast waar ik regelmatig naar luister. Reply All, Surprisingly Awesome, Science VS om er maar enkele te noemen. Eentje schiet er toch nog bovenuit en dat is de volgende…

Radio Roels

Lode Roels heeft een podcast waar hij op onregelmatige basis een podcast opneemt met een Belg in het buitenland. Hijzelf heeft ooit in Canada gewoond en vraagt zich af of de andere Belgen in het buitenland dezelfde dingen meemaken als hij toen heeft meegemaakt. Het is een enorm leuke podcast omdat je het verhaal achter de verhuis krijgt. Super geestig om te luisteren en de onregelmatigheid is jammer maar ook wel leuk. Het is altijd een soort verassing als er een nieuwe podcast opgeladen is.

Aangezien podcasts in België zeker geen gemeengoed is probeer heb ik hieronder wat standaard vragen beantwoord. Het is de perfecte manier om bij te blijven en wat meer inzicht te krijgen in bepaalde onderwerpen! Start zeker vandaag nog!

Welke podcast player gebruik ik?

Ik heb in den beginne de Podcast App van Apple gebruikt. Deze word altijd standaard mee geïnstaleerd. Dus het kost je helemaal geen opzoekwerk om een app te vinden je podcast afspeelt voor jou. By the way – indien je spotify gebruiker bent kan je ook hierin podcasts luisteren. Plenty of ways to listen zou ik zeggen.

Ikzelf gebruik nu Overcast als podcast speler. Ik had hier behoorlijk veel goeds over gehoord in een aantal podcasts en heb deze dan ook maar eens geprobeerd. Bijzonder degelijke en no-nonsense app.

Waar haal ik mijn podcasts?

In de podcast spelers zit een zoekfunctie waar je op onderwerp of op titel kan zoeken. Zo krijg je een aantal podcasts die voldoen aan jouw zoekopdracht en kan je met een simpele “touch” je abonneren op de podcast. Dit abonnement kost je niets trouwens!

On-Demand

Ik probeer ook enorm veel podcast uit. Luister dan één of 2 afleveringen. Indien het toch niet boeiend genoeg is vliegen ze simpelweg weer weg.

Waarom maak je zelf geen Podcast?

Het idee om dit jaar zelf nog iets te doen met Podcasts leeft maar de invulling laat nog een beetje op zich wachten. De tijd ontbreekt me een beetje op dit moment. Je moet ook een onderwerp hebben waar je wekelijks mensen meen kan boeien. Dat is op dit moment nog een beetje onder “review” ..

 


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

1 reactie

Audioboeken – STIJN'S THOUGHTS · maart 2, 2017 op 20:10

[…] lezen. Als ik wat ik lees niet nodig heb is het op het eind tijdverlies. Ik ben al een hele tijd podcasts aan het luisteren. Ik wisselde dit ook al heel even af met audioboeken. Ik heb een aantal boeken […]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.