Een nieuwe uitdaging op conditioneel gebied. Ik heb recent de levering van een waterrower mogen ontvangen. Voor diegene die waterrower niet kennen hebben mogelijks House of Cards wel gezien. De roeimachine waar Kevin Spacey het beste van zichzelf op geeft staat nu ook bij ons thuis. 

Ik heb deze gehuurd omdat ik niet met zekerheid weet of ik dit ga blijven doen. Daarom wil ik geen risico nemen van ruim 1500 euro. Ik heb deze in een soort huurformule bij me thuis staan. Eenmalig 280 euro waarvan 240 euro waarborg is en 40 euro de eerste maand huur. Vanaf nu betaal ik 40 euro per maand en kan ik 3 keer per week mijn conditie bijschaven. Deze is ondertussen behoorlijk verwaarloosd en dat wil ik echt wel wat bijwerken. Vandaar dus mijn nieuw actieplan. 

Een waterrower is iets of wat anders dan een normale roeimachine. Bij een waterrower roei je effectief tegen de weerstand van het water. Waar je bij een klassieke roeimachine roeit met tegen de weerstand van een rotor. Het grote verschil zit hem in de reductie in snelheid als je de rotor goed en wel aan de gang hebt helpt die je doordat deze blijft ronddraaien. Met de waterrower remt het water je elke keer af. En begin je altijd zo goed als opnieuw. Het is dus wat lastiger om een constant tempo te houden aangezien je niet echt geholpen wordt. 

Daarnaast staat de waterrower ook mooi. Door de houten afwerking zou je die zelfs in je woonkamer kunnen zetten. Het ziet er gewoon mooi uit en stoort eigenlijk niet in je interieur. Je kan hem ook heel makkelijk opbergen door hem rechtop te zetten neemt hij eigenlijk niet meer plaats in dan een stoel. In de hoogte is hij dan wel vlotjes 2meter. Maar zoals gezegd dat stoort niet echt.

Ik probeer dus 3 keer per week 20 minuten alles te geven. Op 20 minuten probeer ik nu  rond de 3km te roeien. Dat moet wel lukken! Het uiteindelijke doel is om 4km te roeien op 20 minuten. Dat zal wel degelijk een uitdaging worden want ik haal nu iets van een 2,8km op 20 minuten en dat is voor mij al tegen een redelijk zot tempo. Ach ja gestaag opbouwen en gewoon “gaan”! 


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.