We kunnen stellen dat we in een technologische stroomversnelling zitten. Ik daag jullie uit om eens even terug te stappen naar het jaar 2000. De kans dat we een Nokia 3310 in ons hand hadden was redelijk groot. Voor de gamers onder ons we spraken toen over een Playstation 2 en een jaartje later over de GameCube en Xbox.
We spraken niet over de huidige trends in de markt. Als je vandaag nog rondloopt met een Nokia 3310 kan je je geld misschien terugkrijgen bij de antieker. Vandaag een gameconsole die geen andere features heeft dan op je eigen eiland samen is zowat het slechtste wat je kan zien. Vandaag spreken we over livestreamen van het gamen via Twitch. We hebben allemaal sensors in onze omgeving. We kunnen bijna spreken over een zee van sensoren. Kijk naar de Apple Watch daar zitten een gigantisch aantal leuke features in die ons helpen met meer inzicht te krijgen. Als ik naar mij thuis kijk gaan de lichten aan op het ritme van de dag maar aangestuurd door het internet.Een recente studie vertelde ons dat we binnenkort allemaal met gemiddeld 26 sensors en data genererende dingen gaan rondlopen. We gaan als het ware naar een hyper gecontroleerde individualistische wereld.
Als je kijkt naar de nummer 1 doodsoorzaak tussen 0 en 34 jaar is dit auto ongevallen. Auto’s die door ons worden bestuurd. Om dit bij te sturen zou je kunnen zeggen stop met rijden… Mmm interessante gedachte maar we kunnen misschien beter de auto voor ons laten rijden en tussen wagens communicatie opzetten. Als er ergens een slippartij zou gaan gebeuren gaan alle auto’s communiceren en zo verdere miserie voorkomen. Ok ja de sympathie van met de auto te rijden zal verdwijnen of we het nu leuk vinden of niet. Zijn we er al? Neen absoluut nog niet én het zal al zeker niet over 1 nacht gaan. We zitten samen op een trein die langzaam maar als maar sneller naar het doel zal rijden. Kijk even naar Tesla en anderen in de markt die vandaag toch wel nieuwe dingen aan het doen zijn. Kijk naar Uber die die de taxi wereld al deels heeft hertekend. Of we het nu willen of niet…
“ Change is happening. There are 3 types of people in this world. People who make change happen, People who see change happening and People that don’t know what happend” – Patricia Florissi – Global CTO @ EMC.
Patricia heeft gelijk, potverdikke! Er zijn mensen die alles zien gebeuren en mensen die het effectief doen. Andere lopen nog rond met hun Nokia 3310 en weten zelfs niet dat we er een evolutie is geweest. Ik moet toegeven Snake was leuk maar er zijn al leukere spelletjes op m’n telefoon verschenen in tussentijd. Omarm te toekomst en zet je rustig neer op de trein die ons leven opnieuw zal gaan bepalen en nieuwe inzichten zal geven!

sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.