Robots helpen ons meer en meer in huis. Ik heb al 1001 conversaties gehad met vrouw lief over hulpjes in het huishouden. Haar advies was meestal negatief. Waar ze niets tegen had is een robot. Een tijd terug schafte ik me een Neato Signature Pro aan. Deze doet het nog steeds top. Sinds onze nieuwe meubels (daarover later meer) zelfs nog beter. 

Een robot helpt ons dus wat meer tijd te hebben om andere dingen te doen. Waar ik heel wat last mee had vorig jaar was het bijtrimmen van de grasmat. Soms duurde het 3 weken om de boel terug getrimd te krijgen. Het duurde pokkelang eer ik klaar was en het gras zag er de eerste paar dagen niet zo goed uit. Daarom besloot ik vorig jaar de nodige research te doen naar een robotmaaier. 

Ik kwam uit bij een Robomow RC 304. De tijd van de aankoop is gekomen. Vorige week ging ik mijn nieuwe tuinhulp halen. Op zondag heb ik me beziggehouden met het installeren van de Robomow. Er komt nog wel wat bij kijken maar de handleiding helpt je door de meeste vragen. Het initialiseren was beetje lastiger omdat ik de app maar niet aan de babbel kreeg. Het heeft wat langer geduurd maar uiteindelijk werkte de robotmaaier “like a charm”. Ik kan je meegeven dat het zalig wakker worden is als je hoort dat je gras afgedaan wordt. 

Na nog wat prutsen kreeg ik ook de app aan de babbel. Dat is een zaligheid. Gewoon simpel connecteren op de Bluetooth van de maaier en je krijgt het volledige schema te zien. Je kan instellingen maken wanneer de maaier mag rijden en wanneer niet. Je kan de boel gewoon helemaal naar je hand zetten. Daarbij komt ook dat ik in de tuin een klein moestuintje gepland heb en dat ik de robotmaaier daar niet laat maaien wegens behoorlijk ingewikkeld om daar te kunnen rijden. Met de app kan ik eens per week zelf het gras maaien door de remote control functie te gebruiken. Makkelijker dan dat wordt het niet. Je hebt eigenlijk best of both worlds. 

Ik moet zeggen dat het ik me nu eindelijk met leukere dingen kan bezighouden dan achter de grasmachine te lopen. Bellen blazen voor de dochter. Eens vroeg in de zetel duiken. Eens wat langer blijven plakken. Eens wat langer aan het avondeten blijven zitten. De dingen die ik beoogde zijn bij deze geslaagd! 

Categorieën: Thoughts...

sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.