Een belangrijk stuk van je huis is de inrichting. Uiteraard wil je die helemaal naar je zin. Hier thuis zijn we momenteel aan het kijken om de stap te nemen richting een nieuw interieur. Een nieuwe tafel, eetstoelen, zetel en kasten… Vandaag hebben we uiteraard al wel meubelen maar binnen de ruimte passen ze eigenlijk niet zo heel goed. Beetje te bombastisch beetje te groot. Het zou allemaal wat knusser en gezelliger mogen.

Daarom zijn we gaan kijken op Pinterest naar een Scandinavisch uitziend interieur. Als je kijkt naar de Scandinavische landen bouwen zij heel anders dan wij. Zij hebben vaak kleinere ruimtes waar heel veel moet gebeuren. Koken, eten, zitten, TV kijken, spelen en gewoon leven! Onze leefruimte is groot genoeg om vlotjes in te leven maar het zou wel wat van die stroming kunnen gebruiken. We willen onze leefruimte qua kleur zo licht mogelijk houden. Dat geeft wat extra licht en openheid aan het interieur op zich. Accenten hier en daar zijn uiteraard mogelijk. Vrouwlief wil heel graag geregeld een nieuw accent in het interieur steken. Iets met een specifieke opvallende kleur bijvoorbeeld of een object dat echt in het oog springt. Wie ben ik om te zeggen dat dat niet zou mogen?

Het idee is om met griScandinavian Living roomjstinten samen met houtkleuren de leefruimte in te richten zodat je toch het gevoel krijgt dat er iets in de leefruimte staat maar dat niet alles in een lichte kleur vergaat. Anders krijg je één groot geheel van witte tinten en dat kan nu ook niet de bedoeling zijn. Een zoektocht op het wijde web bracht ons bij een meubelzaak met de naam Deba. Zij hebben een behoorlijk mooi assortiment van Scandinavisch getinte meubelen. Geen goedkoop grapje maar wel mooi … We zijn nog niet aan de “niev patatjes” maar we zijn op goede weg. Vrouwlief en mezelf maken snel akkoorden over de richting dus dat is goed. De neuzen staan in dezelfde richting! Niet onbelangrijk… want het zal niet het eerste koppel zijn dat met de nodige meningsverschillen en een stilte terug huiswaarts keert. Het zou me niet verwonderen als er thuis nog een hele discussie zou over ontstaan. Dat voordeel hebben wij duidelijk wel.
Eens de keuzes gemaakt zijn probeer ik nog wel een blogje neer te schrijven met de nodige do’s and don’t. Uiteraard ben ik niet de Yani van het Scandinavisch interieur. Maar als ik een klein beetje kan helpen ik al heel blij! En u? Hoe ziet u interieur er zo uit? Tips zijn ook langs mijn kant steeds welkom!

 

 


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.