hellofresh-logoHet weekmenu is deze keer het onderwerp van dienst. Bij ons thuis is het vrouwlief die kookt wat de pot schaft. Om wekelijks iets lekker en gezond op het bord van het gezin te krijgen kreeg ik wekelijks de volgende vraag. “Wat wil je deze week is eten?” Antwoord van mijn kant – “Goh, ja, weet je wat kies jij maar het zal wel goed zijn”. Het is net om deze conversatie wat makkelijker te maken dat we zijn beginnen rondkijken naar bedrijven die services leveren om deze conversatie uit te sluiten. Maakt het leven wat makkelijker gedurende de helft van de week.
We kwamen na een wat opzoekwerk bij Hello Fresh uit. Ik hoorde van mensen rondom ons dat er nog wel een aantal gezinnen de diensen van Hello Fresh gebruikten en eigenlijk bijzonder tevreden waren. Een eerste blik op hun website deed me vermoeden dat het inderdaad bijzonder leuk is om over een aantal maaltijden per week niet hoeven na te denken. Daarnaast leveren ze ook voeding dat bij een gezond dieet hoort. Iets waar wij ook met de regelmaat van de klok tegen zondigden. Zo gedacht zo gedaan… Ik bestelde een eerste box – de original box – deze werd netjes op tijd geleverd. Eerste zicht op de producten en recepten die erbij zaten was prima. De wederhelft trok een aantal keer de neus omhoog wat me deed vermoeden dat het bij deze ene box ging blijven. Ikzelf was helemaal gewonnen voor dit verhaal. Lekker, makkelijk eten.
Na de eerste drie maaltijden gingen we wat beoordelen. Vrouwlief wou toch nog graag verder doen maar liever een ander type box. Een family box is toegankelijker voor het hele gezin en dus ook voor iemand die wat meer kieskeurig eet. Box 2 is ondertussen over halverwege en ik kan wel zeggen dat we helemaal voor zijn. De volgende box is al besteld en zal volgende zaterdag worden geleverd.
Als ik het zo uitreken wat een maaltijd ons kost kan ik zeggen dat deze iets of wat boven de prijs zit van een maaltijd die wij zouden maken. Alhoewel… Hello Fresh voorziet ingrediënten op maat waar wij in de supermarkt meestal een grotere dosis moeten kopen en dus mogelijk bederf hebben wat in the end gewoon weg gegooid geld is. Als ik de totaal prijs van een box neem spreken we over een 43 euro voor 3 maaltijden voor 2 personen. Een simpel rekensommetje brengt ons bij het magische getal van een 7-tal euro per persoon per maaltijd. Wat eigenlijk echt niet zo heel duur is en je krijgt écht wel variatie op je bord. Van noedels over stamppot over makreel naar lasagne op basis van spinazie! Dingen die we normaal niet op het menu staan zitten nu wekelijks op het menu. Makkelijk en lekker!
Categorieën: Thoughts...

sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.