SONOS_Trueplay__1Deze week kwam Sonos ons verblijden met hun laatste software update. De belangrijkste in jaren als je het mij vraagt. Met zijn feature Trueplay laten ze ons letterlijk muziek anders beleven. Of moet ik het omgekeerd zeggen. Wat er qua geluid uit het Sonos audio systeem komt klinkt echt als muziek in de oren na de laatste update.

Trueplay stelt je Sonos systeem af op de ruimte waarin de muziek gespeeld zal worden. Je meet bij de setup van Trueplay het weerkaatsen van de geluidsgolven in de kamer waarin je boxen staan. Het opzetten is echt kinderspel. Er zit een super duidelijke richtlijn ingebakken in de app en deze volgen is gewoon een kwestie van lezen en uitvoeren.
In essentie moet je met je iPhone rondlopen in in je kamer en hem zacht van boven naar beneden bewegen zodat de microfoon het geluid kan registreren en laten analyseren door Sonos hoe de boel klinkt zonder Trueplay. Dan zal het Sonos systeem de analyse maken en je speakers instellen zoals ze het beste klinken in de kamer en vanop de plek waar zij nu staan.

Dat laatste is nog een belangrijke maar. Als je je box zou gaan verzetten moet de set-up opnieuw doorlopen worden zodat de geluidsgolven vanop de nieuwe plek optimaal kunnen worden gestuurd zodat je het beste geluid krijgt in de kamer.

Je zou kunnen zeggen dat het een goedkope marketing truc is om je te doen denken dat er verandering is in het geluid. Klopt! In het begin dacht ik dat ook. Maar je kan Trueplay ook weer afzetten én dan hoor je het verschil écht wel heel hard! Als ik thuis werk of thuis ben en geen zin heb in TV dan staat er steeds muziek op. Sinds de update moet ik zeggen dat de muziek gewoon beter klinkt. De juiste afstelling all the way. Je hoort precies “meer muziek”. Het is mogelijks duidelijker geworden maar het klinkt alsof ik sommige instrumenten beter of nu écht hoor. Waar ik vroeger wel wist dat ze er waren maar dat ik ze nog nooit zo aanwezig heb geweten in een lied. Super coole softwaretechnologie alweer een voorbeeld dat software het verschil kan maken!

 


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.