Apple-MusicEen nieuwe warzone is opengegaan op het wereldwijde web. De streaming muziek providers wordt vanaf vandaag het vuur aan de schenen gelegd door niemand minder dan Apple. Ze hebben er lang mee gewacht maar met de aankoopt van Beats was het duidelijk dat ze het hen niet alleen voor de hoofdtelefoons te doen was.

Een maandje geleden op de WWDC werd Apple Music aangekondigd. Vandaag was de officiële release samen met de iOS 8.4 versie. Na de update was het wel leuk het even snel kijken in de “music” app. Je krijgt eerst 3 maand gratis op je bord geworpen als je een abonnement afsluit. (Je kan dit makkelijk ongedaan make by the way). Eens een abonnement afgesloten krijg je een soort ballenbad met genres. Na je favoriete genres te hebben aangeduid krijg je er zo eentje voor artiesten binnen die genres. Je kan hier door 1 keer te duwen op de naam je voorkeur uitspreken. Door 2 keer te drukken geef je als het ware een extra pluspunt aan die bepaalde artiest. Handig om een eerste filter te maken en je niet te bestoken met Für Elise als je hier niet op één of andere manier je voorkeur voor hebt gegeven.

Er zit zeker geen slechte denkwijze achter de app en de eerste kennismaking. Maar er is al veel over geschreven sinds WWDC. Ze zullen me in 3 maand moeten overtuigen dat ze een noemenswaardige meerwaarde hebben vs Spotify. Ze zullen zich moeten bewijzen. Met de nodige battlescars eindigen en ons echt overtuigen van hun meerwaarde. Qua geluid hoor ik wel een iet of wat verschil maar zoals ik al eerder heb neergepend gaat het eerder om de beleving en het luisteren naar muziek niet het onderscheiden van de onderste, middelste, bovenste snaar van een gitaar tijdens de muziek. Ik wil gewoon toegang tot hebben waar en wanneer ik dat wil. In mijn ogen voldoen ze allebei.

Ik herinner me nog toen ik met Spotify begon op de dag dat het gelanceerd werd in België dat ik de app had gedownload en dat ik eigenlijk meteen vertrokken was met hoe zij dingen zien. Hoe ze de gebruiker Spotify willen laten beleven want daar gaat het toch ook wel over. Niet alleen de beleving van de muziek maar ook het gemak voor de gebruiker om de app te gebruikeN. Dat brengt me natuurlijk bij de vernieuwde “Music” app. Op het eerste zicht ziet het vrij ok uit. Maar ik kan niet zeggen dat ik nu met zekerheid na een uurtje kan zeggen dat ik het een gemakkelijke indeling vindt, wel integendeel. Ik vermoed dat het went. Maar op het eerste zicht is het niet zo makkelijk om de nieuwe approach te snappen.

Het ecosysteem is zeker nog niet op peil. Ik gebruik dagelijks mijn Sonos systeem. Dit werkt feilloos met Spotify. Met Apple Music kreeg ik bevestigd dat we zeker nog 5 maand op onze honger gaan moeten wachten. Jammer maar helaas…

Dat is in mijn ogen een beetje een gemiste kans. Maar ook wel te verstaan eerste kijken wat de eisen zijn van Apple om dit te integreren om het daarna ook effectief te doen. Mijn trail periode zal verlopen zijn binnen 3 maand maar we zien wel wat het geeft ergens in December.

Vandaag zijn ze er nog niet zoveel is duidelijk. Ik zal nog niet zo snel veranderen tenzij natuurlijk na 3 maand ik niets anders meer wil… Never say never!

En u? Gaat u voor de totale digitaalheid? Of toch maar eens die vinyl draaien?


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.