Een jaarlijks event in het midden van de woestijn. In een stad waar virtueel alles kan. Las Vegas was vorige week het toneel van EMC World. Zoals ik zei. Een stad waar virtueel alles kan.  Ik was gevraagd vanuit mijn regio om hier dan ook de klanten vanuit onze regio wat op te vangen. Het is altijd leuker om met iemand te spreken die cultureel niet zo verschillend is. Een Amerikaan vindt het overigens ook niet zo erg om eens met een andere cultuur te spreken. Zogezegd zo gedaan. Een heenreis van Brussel naar Las Vegas met een tussenstop in Chicago. EMC world op zich startte op maandag met een keynote. Je kan het vergelijken met de Apple keynotes. Het verhaal zat wel goed…
We leven allemaal in een veranderende wereld. Er zijn miljoenen smartphones waarmee we onze data consumeren. Niet alleen persoonlijke data maar zeker en vast ook zakelijk gerelateerde data. Een wereld die ook enorm aan het evolueren is. Als je kijkt hoe de Uber ’s of AirBnB van deze wereld onze dagelijkse manier van werken impacteren is dit een teken aan de wand dat het veranderd & dat het heel snel veranderd.
Een veranderende wereld waar EMC met zijn federation alleen maar kan op inspelen. Zo geschiede ook toen mijn CEO op het podium werd geroepen voor een aankondiging die bij ons intern al even werd bekeken als de .Next big thing.
Zoals al wel eens meer gebeurd kwam Praveen het podium op in jeans, hemd en kostuumvest om ons verhaal te doen. Een nieuwe telg in de familie. Eentje waarmee we potten gaan breken. Onze interpretatie van Hyperconverged. Een hardware platform met daarop Scale IO om je te kunnen laten schalen van een minimum van 4 nodes tot rond de 1000 nodes. Op vlak van storage zijn er virtueel geen limieten toch niet voor de Belgische markt. 38Petabyte is zowat “the magic number”. U hebt dat goed begrepen dat dit de meeste noden in België kan afdekken. Het belangrijkste is ook dat het de kleine noden kan afdekken. Liniair groeien met de nodige flexibiliteit op vlak van storage en compute.
Ja hoor, we hebben het Converged Infrastructure landschap wat hertekend in de laatste week. Blocks kunnen we met een traditionele approach benaderen. Compute, storage, networking. Uiteraard als één geheel. Managed, Supporteerd & Substained tijdens de lifecycle. Racks vullen we in door onze VxRack, VSPEX Blue komt dan in de laatste categorie terecht. Ik denk dat het verschil duidelijk is tussen Blocks en de rest.
Mogelijks is het niet zo simpel om racks van appliances te gaan differentiëren. Als je naar de appliances kijkt is dit een markt compute & storage in een doos zit. Deze doos kan je naar goedvermogen en binnen de regeltjes wat aanpassen. Rode draad hier is dat het software defined storage is en software defined computing. Ik zie dit als een goed begin. Er ontbreken nog een aantal dingen… Ik leg het je even uit aan de hand van een huis. Ik heb een chauffage. Deze chauffage verwarmd mijn water en stuurt dit naar de verschillende verwarmingselementen binnen mijn huis. Probleem met appliances is dat niet in je huis geconcentreerd is. Waarmee ik bedoel bij appliances zijn de de buizen van de boiler naar het verwarmingselement vergeten. Niet zo goed natuurlijk want als ik die toevoeg kan het werken. Maar zou het ook evengoed kunnen zijn dat er lekken zitten. Who you gonna call? Ik vrees ervoor dat Ghostbusters hier het antwoord is…
Daarom is de racks een logische stap. Alles waar appliances op falen kan een rack opvangen. Want de leidingen tussen de boiler & de verwarmingselementen zijn meegeleverd en zullen door VCE als onderdeel van de oplossing bekeken worden. Wat we nog meer doen is dat naast dit ook de racks gewoon kunnen inpluggen op onze Spine & Leaf architectuur (vScale) dus qua groei en beheerbaarheid zitten we heel goed en kunnen we eigenlijk schalen op basis van deze architectuur. Ik hoef er niet aan toe te voegen dat we met de racks een absolute killer in huis hebben.
Dat bleek ook uit het enthousiasme van de aanwezigen. Ik heb een zevental uur op onze stand gestaan en uitleg verschaft aan de aanwezigen. Nog nooit was er zo’n interesse. Nergens op de solutions expo stonden de rijen 2 tot 3 dik rond de stand. Bij VCE was er met moeite door te komen.
Ik denk dat ik kan zeggen. Ik ben trots dat ik op EMC world 2015 was!

sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.