Ik heb jullie vorig jaar behoorlijk wat lastig gevallen met mijn gezondheidsinitiatief van 2014. Ergens midden 2014 is dit een stille dood gestorven door verschillende redenen. Enerzijds is tijd een probleem, anderzijds misschien gewoon het binnen zijn in een fitness. Vooral het eerste is lastig. Ookal was het maar 39 tot 42 minuten sporten in de fitness. Je moet altijd heen en terug en je bent toch al snel anderhalf uur kwijt met wat te gaan sporten. Deed ik het graag. Absoluut! Als het in mijn living zou passen ik zou er zo opnieuw mee beginnen. Maar dan wel met alle ruiten open… kwestie van een beetje een buitengevoel te hebben.

Een 2015 gezondheidsinitiatief is zich aan het opdringen. Ik heb het gevoel dat ik echt alle opgebouwde conditie terug verloren ben. Tijd om iets te ondernemen dus! Ik heb nooit echt graag gelopen mede door het feit dat ik geen goeie conditie heb is lopen vaak een-met-de-neus-op-de-feiten-manier om aan je conditie te werken. Ach ja, ik moet iets doen wat ik makkelijk kan inpassen in mijn schema. Als het even kan ook iets waar ik wat meer in de natuur kan zijn. Niet dat ik een bosloop wil doen maar toch gewoon meer in de omgeving zijn. Nog iets wat ik écht leuk vond in de fitness was de digitale “coach”. Een zekere push is nodig om mij aan de gang te houden.

Daarom installeerde ik op een goeie dag Start2Run op mijn iPhone. Ondertussen is dit initiatief wat uitgegroeid met de steun van Energy Lab. De gekende stem van Evy Gruyaert is nog steeds aanwezig. Zij helpt je door de training…
Dat helpen is soms wel nodig. Ik probeer niet op te geven maar ik probeer mezelf ook niet meteen een degout te geven van het sporten. Daarom startte ik op paasmaandag met een eerste training. Die ging naar mijn inziens niet slecht. Af en toe wel moeten stoppen met lopen aangezien ik meteen heel hard op de erbarmelijke conditie werd gewezen door mijn ademhaling en hartslag. Er is werk aan de winkel. Veel werk zelfs! Maar goed, we weten dat het mogelijk is om stelselmatig op te bouwen. Na de eerste training wist ik weer dat ik spieren in mijn benen en onderrug had. Oh ja en dat voor de volle 2 dagen! Wat afgezien wat de spierpijn betreft maar eigenlijk nog altijd een goed gevoel overgehouden aan die eerste training. Daarom ging ik donderdagavond opnieuw lopen. Hetzelfde tourtje als de eerste keer. Ik dacht dat het verre van even goed ging zijn als de eerste keer. Maar niets was minder waar. Ik liep sneller en tegen dat de 20 minuten voorbij waren had ik alweer een aantal keer moeten stappen maar eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat het beter ging dan de dag ervoor. Het was wachten op de day after.

Gisteren dus! Spierpijn = 0. Ik zeg niet dat ik nu meteen opnieuw zou gaan lopen. Dat zou enerzijds niet gezond zijn maar ik zou eigenlijk wel willen. Mijn volgende sessie staat gepland volgende week woensdag. 4 volle dagen tussen mijn laatste en nieuwe training. Een doel heb ik niet bepaald. Betere conditie is zeker en vast de belangrijkste rede.

Start2InlineSkate

Vroeger toen ik als klein manneke thuis speelde reed ik veel rond op mijn in-line skates. Geen zotte toeren maar gewoon rijden. Ik reed makkelijk een aantal kilometer per dag. Dat is iets wat ik bijzonder graag heb gedaan in het verleden en waar ik eigenlijk misschien tussendoor opnieuw mee wil beginnen. Kleinere afstanden maar gewoon leuk door het landschap skaten. Geen Evy Gruyaert als compagnon maar mogelijks wel wat leuke muziek voor het ritme wat te bepalen. Dit is iets waar ik nu nog wat over aan het nadenken ben maar ik denk dat ik het vroeg of laat nog wel eens ga proberen. Verleren doe je dat niet! Of dat hoop ik althans.


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.