In het voorjaar en de zomer zowat in de tuin bezig zijn. Ja! ik hou daar wel van. Daarom zijn we hier thuis begonnen met een vierkante meter tuin. Vooral kruiden maar ook radijsjes, wortelen, aardbijen & sla zullen we hier proberen te telen. Het is eigenlijk een testprojectie om volgend jaar een klein stukje in de tuin als echte moestuin aan te leggen. Ik wil gewoon eens zien of ik daar de nodige tijd voor heb om op mijn terras iets te kweken dat ergens op lijkt. Daarnaast is het ook een leuk leerproces voor de kleine spruit. Zij weet al dat melk niet gewoon uit de supermarkt komt maar van de koe. Tijd om haar te tonen hoe een plantje van iets simpel als een zaadje kan groeien. In de zomer samen water geven enzo. We maken er een beetje quality time van.

Zoals gezegd zal het vooral kruiden en een beetje groenten zijn. De kruiden die ik ga zaaien zijn salie, tijm, dragon, basilicum, rozemarijn. Een aantal zijn per jaar opnieuw te zaaien. Andere kunnen weelderig voort groeien in de winter.

De infrastructuur heb ik gekocht bij Horta. Zij hebben verschillende maten en gewichten als het aankomt om een vierkante meter tuin. Diegene die we in huis hebben gehaald is 1m20 op 1m20.

Een gouden tip is de volgende: Ga met een grote auto winkelen. Naast het relatief klein pakketje hout om alles in elkaar te zetten heb je nog een gigantisch hoeveelheid potgrond nodig. In onze bak zijn 8 zakken potgrond gegaan. 4x70L potgrond en 4x40L Cocopeat potgrond. De eerste is dezelfde als waar je mogelijks bloemetjes inzet in de zomer. De andere is een ander paar mouwen.

Door dat Cocopeat heel sponsachtige grond is zullen plantjes hier snel in wortelen en snel in kunnen groeien. Door de sponsachtige grond zou je ook het geven van water met de helft kunnen terugdringen. Cocopeat kan het water veel beter vasthouden dan normale potgrond. Hierdoor zullen de plantjes er dus beter van kunnen profiteren en op het eind van de rit ik dus ook als gebruiker van het gekweekte gewas :-).

Voordat je de bak volgiet met potgrond zorg er zeker voor dat je een doek (ook te kopen bij Horta) in de bak vastniet. Dit zorgt ervoor dat je potgrond niet gaat lopen als het eens keihard zou regenen en de minituin met zijn voeten in het water staat er geen potgrond mee kan stromen maar enkel het water wegstroomt. Laat ons hopen dat het lukt!

Iemand nog tips & of tricks? Laat jullie maar is goed gaan!

 

 


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.