Voor diegene die het mogelijks hebben gemist. VCE heeft vandaag een aantal announcements gedaan.

Wat het bovenstaand filmpje jullie in 50 seconden heeft proberen te vertellen zal ik jullie nu proberen uit te leggen met wat meer woorden en hoe dit er eigenlijk echt toe doet. Waar het past in het volledige plaatje. Daarnaast zijn er nog een aantal andere announcements geweest waar ons YouTube filmpje het niet heeft over gehad.

Laat ons beginnen bij het begin. Ik vertelde jullie al meer dan eens over Vblock. Vblock is de Converged oplossing die VCE in de markt heeft gezet van bij de start. Vblock bestaat uit verschillende componenten: Cisco compute & networking, EMC storage, VMware virtualisatie, VCE Vision Intelligent Operations. Hier kunnen we schalen van klein naar groot naar gigantisch groot. Op zich zal er niet veel veranderen aan ons verhaal als je naar 1 Vblock kijkt. Vblock zal altijd bestaan uit deze componenten.
Ik schreef al wel eens over Software Defined. Dat brengt ons eigenlijk bij de volgende announcement van de dag.
Vandaag vragen onze klanten meer en meer naar keuze. Ze vragen naar keuze op vlak van storage en compute toepassingen. Die hebben we gegeven door het werken met technologie extensies. Deze extensies laten ons toe om naast het Vblock te groeien met bijvoorbeeld EMC storage zoals Isilon of Compute nodes specifiek voor bepaalde workloads.
De vraag rond Software Defined speelt zich in vele vlakken ook af op het netwerk. Hier zijn Cisco & VMware een kleine oorlog aan het uitvechten over wie dit stukje mag virtualiseren. Uiteraard kan VCE beide doen. Vorige jaar hebben we al de ondersteuning voor de Cisco technologie (ACI) aangekondigd. Dit jaar hebben we ook VMware NSX toegevoegd aan het lijstje. Keuze is vrij. Meteen een rede om een nieuwe telg aan de familie toe te voegen.
De VxBlock kan de flexibiliteit bieden om te kiezen. Software Defined Networking (SDN) was bijna de laatste building block om het datacenter te automatiseren en te optimaliseren. VxBlock zal je in staat stellen om de VCE experience uit te breiden tot op netwerkvirtualisatie niveau. VxBlock geeft je meer keuzes die je kan maken. Technisch gezien kan alles maar zal VCE op vlak van support & lifecycle naar gelang de keuze het één beter ondersteunen dan het andere.

Ik heb al een aantal dingen aangeraakt maar hoe passen die nu allemaal samen in een architectuur? Daarom hebben we de Vscale architectuur aangekondigd om mogelijks alles onder 1 paraplu te kunnen zetten. Vscale is gebaseerd op een spine & leaf principe. Je kan een spine creëren om er achteraf verschillende leafs aan te hangen. Dit kunnen verschillende Vblock ’s zijn maar kan ook een combinatie zijn van VxBlock en Vblock. Maar ook evengoed van verschillende storage platformen die los van een specifieke Vblock staan. Of een compute platform dat los staat van een specifieke VxBlock. Je krijg met andere woorden schaalbaarheid op datacenter schaal. Iets waar we op dit moment geen gelijke kennen. VCE heeft de visie en de architectuur in place om verder te schalen en dat allemaal onder de VCE paraplu met diezelfde VCE experience. One solution – end to end.

Om op mijn vorige zin in te pikken. One solution – end to end moet zich ook verder door trekken op vlak van management. Vision Intelligent Operations is slimmer geworden. Het begrijpt nu dat er mogelijks nog vriendjes Vision noemen in het datacenter of mogelijks op een extern datacenter. Deze zullen nu samen spreken. Ze spreken samen en zullen dus ook de verschillende Vblock’s als 1 groot geheel presenteren. Sterker nog… Ze zullen ook de andere leafs en andere geconcentreerde apparatuur meenemen in het totaal beeld. Dit zal dan kunnen inpluggen op een bestaand of nieuw monitoring systeem. Je kan dus vanuit 1 beeld je volledig datacenter bekijken en monitoren.
De verschillende Vision instances zullen met elkaar spreken en dat op wereldschaal. Heb je een datacenter in Brussel, Parijs, Hong Kong? Je zal instaat zijn om alles vanuit 1 site de datacenter over de hele wereld te bekijken en van daaruit de nodige management acties te plannen indien die nodig zouden zijn.

Als ik zeg VCE is a good place to be. Dan bedoel ik dit verhaal! We bouwen onze visie verder uit en het is een top visie al zeg ik het zelf.

Extra resources te vinden op deze link


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.