Nu onze Mini bijna 2 jaar is hadden we een tijdje terug besloten om haar een volwaardige afgewerkte kamer te geven. Na wat over en weer te discussiëren en een consensus te hebben gevonden over de kleur en de stijl was deze week de tijd gekomen om onze consensus om te zetten in realiteit.

Het idee
Ons idee was om haar een hippe kamer te geven met de nodige knipoogjes naar de kinderwereld. Dat hip hebben we proberen te fixen met het uitspelen van 2 kleuren. Een combinatie van Levis Leliewit en Koolzaad. Qua kleur hebben we voor de rest gekozen om de meubels te laten meegaan met het Leliewit in de kamer met hier en daar een accentje in een tint geel/oranje. Om de boel wat extra minime te maken hadden we gekozen om te werken met muurstickers.

Apps
Het gebruik van apps is helemaal ingeburgerd dezer dagen. We hebben ze gebruikt ter hulpmiddel om alles vlotjes op een rijte te hebben. Je kan stellen dat ze helpen van idee naar uitvoering. De 2 onderstaande apps hebben we dus gebruikt…

Levis Visualizer App
Altijd moeilijk om te zien hoe een bepaalde kleur zal uitkomen op een muur. There is an app for that… Levis heeft er eentje in de app store gezet waar je met behulp van je camera de verschillende kleuren in een kamer kan zien. Is wel leuk als je het jezelf iets makkelijker wil maken om te kiezen welke kleur je nu uiteindelijk wil gebruiken.

IkeaOh ja de Zweedse meubelketen ons allen bekend heeft ook een handige app. Je kan door hun cataloog gaan. Je kan een lijstje maken met wat je nodig hebt en dan de beschikbaarheden checken in de verschillende winkels. Naast beschikbaarheden krijg je ook meteen de juiste stocklocatie op je smartphone. Het is extreem handig gebleken toen wij ons lijstje met meubels gingen halen.

Uitvoering

Kleuren
We kozen dus voor Koolzaad en Leliewit. Hieronder de staaltjes zoals ik ze op de app heb teruggevonden. Ze benaderen de realiteit maar kunnen verschillen van scherm tot scherm maar het geeft een idee…

 

 

 

Meubels

Ikea, uw vriend, We hebben een bed uit de reeks Sundvik gekozen. 2 simpele redenen. Belangrijkste rede is dat het kan meegroeien met de ukkepuk. We zijn gestart met een bed van 150cm en kunnen nog 2 keer 25cm “bijgroeien”. Tot 2 meter dus, wat dan een volwaardig bed maakt. Het laten meegroeien is écht poepsimpel. 4 vijzen losmaken uitschuiven en dan terug vastvijzen. Er is dus ook een matras in 3 stukken bij. 1 groot stuk van 150cm en dan nog 2 stukken van 25cm. Zelfs het hoeslaken is hierop voorzien! Ikea u denkt toch aan alles? De tweede rede is vooral de look. We vonden het wel iets hebben. Maar daar kan al is over gediscussieerd worden.

IMG_2120

We hebben ons dus geamuseerd met hier en daar een leuk accentje. Het zeteltje aan de linkerkant is zo’n accentje. Het heet Lömsk en is uiteraard ook uit Ikea. Je kan de kap helemaal dicht trekken zodat het lijkt alsof het je in een bubbel of ei zit. Echt top voor “kiekeboe” te spelen met de hond des huizes. Het is gebleken dat zowel dochter als hond dit een zeer fijn tijdverdrijf vinden.

De kleerkast is eentje geworden uit de Malm reeks. 4 lades, wit. Simpel maar stijlvol.

output_SFovPlDe verlichting heeft iets Battlestar Galactica of is misschien ontsnapt uit Star Wars. Maar de nerd in mij wou deze lamp absoluut op de kamer van de dochter zien hangen. Er zijn 2 touwtjes voorzien waarmee je de lamp kan laten open en en dichtgaan. Meer en minder licht is daar dan het leuke gevolg.

Stickers

Bij Brico Plan-It hebben ze heel leuke muurstickers. Voor de kleine meid hebben we hier gekozen voor een hoop stickers met elfjes en op de koolzaad muur hebben we een ware elfenboom met de nodige sterren en elfen. De Minime vond het alleszins behoorlijk leuk eens ze alles had ontdekt.

DSC_0464

IMG_2109


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.