Als je mij al even volgt op Twitter, LinkedIn & m’n blog leest zie je al wel eens de magische woordencombinatie “VCE Experience” passeren. Wat wil dat nu eigenlijk zeggen die fameuze VCE Experience? Wel, er zijn 5 grote domeinen waar we onze op focussen bij VCE al deze domeinen gaan hand in hand maar het is de manier waarop we het doen dat ons de nodige differentiatie in de markt oplevert.
Misschien even aangeven wat er typisch gebeurd…
Wat we doen is wat iedereen al jaren doet. Na 5 jaar mag er een nieuw datacenter geleverd worden en dan gaan we natuurlijk aan het denken hoe we dit beter kunnen doen en hoe we dit klaar voor de toekomst kunnen maken. We moeten ervoor zorgen dat er geen deuren onherroepelijk toegaan. Maar we moeten zorgen dat ons datacenter de nodige flexibiliteit heeft naar de toekomst. Veel verschillende parameters die eens om de zoveel jaar moeten bekeken worden. Eens het plan voor vandaag en morgen is goedgekeurd smijten we ons op de markt en raadplegen we de nodige verdoren die op hun beurt hun beste prijs neerleggen. Eens we weten wie wat mag leveren gaan de nodige bestelbonnen naar buiten en worden er een hoop dozen op de stoep geleverd. In het beste geval is er een partner die de nodige integratie komt doen maar in het slechtste geval mag je er zelf aan beginnen. Dozen open, machinerie eruit, rack open, machinerie erin, rack toe. Na nog wat geklooi met kabels alles te documenteren kunnen we eindelijk de boel opstarten en op het stroomnet gooien. Opstarten installeren, implementeren, migreren. Eens er een hand-over is gebouwd sta je er als eindklant zowat alleen voor voor de rest van de 5 jaar. Zelf patchen, firmware upgraden testen en verder in productie nemen. Onderweg nemen we misschien wel eens een healthcheck af bij een partner/consultancy bedrijf. Je krijgt in het beste geval een verslag met wat er zou moeten worden geupgrade of die upgrade dan ook gebeurd is nog zeer de vraag. Op het eind van de rit krijg je een omgeving die de oorlog heeft meegemaakt. Geen gegarandeerde performantie. Geen standaardisatie. Geen zekerheden meer. Wat 5 jaar terug besloten was om te doen is niet gebeurd omdat we te druk bezig waren met brandjes blussen. Juist of juist?
Nu wat doet VCE anders? Wij bekijken een volledige datacenter als één oplossing. One solution is key doorheen het volledige proces. Wij zorgen ervoor dat de we heel wat van die taken kunnen offloaden naar VCE. Zoals gezegd in m’n inleiding gaan wij focussen op 5 grote domeinen. Wij gaan de boel zelf engineeren, bouwen, managen, supporteren & onderhouden op vlak van patches/firmware/updates.
Wat we doen is een set nemen van de beste enterprise producten op de markt. Wij gaan ervoor zorgen dat die vanuit een standaard proces worden geïmplementeerd in de fabriek. Wij gaan ervoor zorgen dat alle verschillende componenten geen ruzie maken onderling. Eens een Vblock de fabriek heeft verlaten komen we on-site en implementeren we die volgens standaard processen in het bestaande datacenter. We leveren een middleware mee die je kan inpluggen op je bestaande tooling. Als er ergens onderweg toch iets fout zou zijn bel je naar ons en naar ons alleen. Geen fingerpointing, wij lossen het op! Daar stopt het niet. We leveren de machines “in a known good state” en dat is wat we doen doorheen de lifecycle van de oplossing. We zorgen ervoor dat we van de ene known good state naar de andere gaan. Wij blijven gedurende de levenstermijn alle verschillende componenten op elkaar af te stemmen en zorgen ervoor dat er zo min mogelijk downtime is en dat doorheen de levenstermijn een standaardisatie blijft bestaan.
Gisteren hebben we in diezelfde sfeer nog support voor NSX, vRealize Cloud Automation en ViPR aangekondigd. Vanaf nu leveren we de full experience op de netwerk virtualisatie van VMWare. We nemen dit mee vanuit de fabriek en onderhouden het gedurende de levenstermijn van deze deeloplossing binnen het grotere geheel. We gaan ons smijten op de automatisatie suite van VMWare. Pre-defined workflows kunnen al worden meegeleverd maar er kunnen er natuurlijk ook nog gemaakt worden. ViPR kunnen we al meeleveren om bijvoorbeeld ook geautomatiseerd een aantal storage taken uit te voeren. Oh ja dit allemaal vanuit de fabriek, managed vanuit 1 interface, gesupporteerd en onderhouden gedurende de lifecycle. Yes sir onze wereld vergroot en ik kijk al uit naar wat de toekomst zal brengen. Wij gaan ons nog amuseren…
Categorieën: Pre-Sales

sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.