Dat er bij ons thuis al een tijdje muziek gespeeld wordt via Sonos is denk ik wel geweten. Vorige week kocht ik mezelf nog een nieuwe telg in de ondertussen groeiende familie van Sonos boxen in ons huis. Bedoeling van deze box was het uitbreiden van de bestaande installatie in de woonkamer. Je kan namelijk via de Sonos App op iPhone, iPad, MacBook,… een stereopaar aanmaken. Wat niet meer of niet minder wil zeggen dan 2 dezelfde boxen samenvoegen als 1 geheel. Dit is wel anders dan een groep maken van bijvoorbeeld de woonkamer en de badkamer. Dit is echt “in stereo” niet gewoon twee afzonderlijke boxen die hetzelfde liedje spelen.

Ik moet zeggen I’m impressed! Eigenlijk moet ik daar nog het woord “weeral” aan toevoegen. Door een aantal minimale en goed begeleide ingrepen maak je een stereopaar in de app naar keuze. Het nam me hoogstens 10 minuten om de doos uit te pakken en hem te installeren zoals ik het wou. Het moeilijkste was eigenlijk de doos opendoen. Die hebben ze toegeplakt met zo’n venijnig veel te hard plakkende plakker. Zoals gezegd 10 minuten na thuis te komen was het al geinstalleerd dan de eerste testen. Het klonk “de max”! De eerste klonk al niet slecht maar samen met zijn tweelingsbroer klonk het echt als kamervullend. Helemaal wat je verwacht van een deftig stereosysteem.

Als ik je iets mag aanraden is het toch wel dit. Als je een kamer wil gaan uitrusten met Sonos en je zou hier meer dan 3 tot 4 u per week muziek luisteren zou je deze kamer zonder nadenken moeten uitrusten met een tweede box uit dezelfde reeks en deze in stereo zetten. Dat zal je luisterplezier er alleen maar op doen vooruitgaan!

Sonos is geen goedkope aangelegenheid moet je wel weten. De Play:3 kost zo’n 300 euro. De kleine broer Play:1 kost 200 euro, de Play:5 kost 399 euro. Maar het is wel een systeem waar op je kan verder bouwen en dat doet mijn portefeuille net iets minder pijn…

 

Categorieën: LifeMuziek

sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine