Van tijd tot tijd hou ik er wel van om is een weetje te kunnen meegeven. Er bestaan allerlei statistiek pagina’s van de verschillende grootheden in de www-wereld. Een voorbeeld is bijvoorbeeld YouTube. Een paar jaar terug werd er 65 u video per minuut geupload op YouTube. Ondertussen zitten we aan de volle 100 u video per minuut. Zo kijken we bijvoorbeeld gezamelijk 600 miljard uur per maand naar YouTube… Zotte nummers toch! Voor diegene die het helemaal willen lezen – Check even hier.

Zo weten we ook Facebook, nog zo’n grootmacht, ons allemaal beter wil leren kennen. U en ik zitten ergens binnen de 300 Petabyte opslag die Facebook heeft staan. Sommigen onder jullie denken nu waarschijnlijk. Een petabyte? Wel iedereen kent een Terabyte en Gigabytes. Petabyte is de overtreffende trap op dit moment. Je hebt 1000 GB nodig voor 1 TB, je hebt 1000TB nodig voor 1PB en nu we toch bezig zijn 1000 PB zou 1 exabyte zijn en ga zo maar door. Terug naar de Petabytes van Facebook. Facebook er dus 300 in zijn datacenter staan met een miljard gebruikers hebben ze grof gerekend 3TB aan data van ons. Uiteraard reken ik niet mee dat er ook nog andere data van de verschillende dingen die we leuk vinden ook bij de 300PB zit. Maar het is maar om aan te tonen dat we wel gekend zijn binnen Facebook.

Leuke read over hun data kan je hier vinden

Een weetje om dus je dag mee af te sluiten…

Categorieën: Pre-Sales

sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.