Een paar weken terug heeft VCE een aantal aankondigingen gedaan op vlak van nieuwe oplossingen die we in de markt zullen gaan zetten. My 2 cents on these launches…

We hebben een vrij uitgebreiden familie aan producten voor ieder wat wils eigenlijk. Logisch opgebouwde oplossingen. Oplossingen die voor verschillende use cases of een combinatie van use cases kunnen gebruikt worden. We hadden onze core producten eigenlijk al goed voor elkaar. Maar toch kregen we hier en daar een vraag in onze mailbox die eigenlijk niet helemaal volgens de VCE regels verliep. Een vraag die meestal wel een oplossing kan krijgen maar waar we onze secret sauce niet op kunnen loslaten. Integendeel, wij als VCE moesten eigenlijk een deeltje controle vrijgeven om die vraag te kunnen beantwoorden. Nu is die specifieke controle net ons sterk punt. Wij hebben de stack onder controle en kunnen hierop garanderen wat we doen. That’s why people love us!

Daarom zijn er een aantal leuke aankondigingen gekomen in de voorbije tijd waar ik eerlijk gezegd écht fier op ben! De markt is meer en meer aan het neigen richting SSD/Flash. Hoge kost per GB maar lage kost per IO. Typisch zien we die vraag opduiken bij VDI of bij high IO workloads. Om op die vraag te kunnen beantwoorden hebben we een nieuwe telg in de familie. Een all-flash Vblock! De Vblock 540 heeft onze secret sauce meegekregen én een Extreme IO van EMC. Leuke aanwinst die zeker zijn entry zal vinden bij bepaalde use cases. Uiteraard is het té gek om alle data op een bepaald platform te laten staan dat zoals gezegd een hoge kost per GB heeft. Daarom hebben we in één adem ook technologie extension aangekondigd. Een extension waar we bijvoorbeeld het omgekeerde van Exterme IO zullen doen. Gewoon veel storage voor een beperkte prijs. Uiteraard moeten hier geen intensieve databases opgeknald worden. De aankondiging as such ging hem eigenlijk over EMC Isilon. Perfecte koppel als je het mij vraagt met de Vblock 540. Perfecte invulling voor bijvoorbeeld een VDI use case. High IO voor de “VDI data” trage storage op de Isilon voor de “user data”. Een oplossing die op die manier gerightsized kan worden.

Er werden nog 2 andere technologie extensies aangekondigd. Namelijk de support met onze secret sauce van rack servers van Cisco. Ik zie hier bijvoorbeeld Big Data clusters als mogelijke doelgroep of VDI implementaties met extra GPU kaarten. Dingen die we vroeger eigenlijk niet konden supporteren of zich ergens in een grijze zone bevonden. Nu gaan we dit wel kunnen gaan supporteren, controleren en omnemen in onze updates die we tweemaal per jaar uitbrengen. Good stuff!

Wij staan niet alleen voor de hardware winkel. We proberen het IT departement het leven makkelijker te maken op alle vlakken. Daarom hebben we nog een extensie gelanceerd die we meteen vanaf fabriek kunnen gaan leveren. Namelijk vCAC & UCS-D. Uiteraard niet gewoon pre-installeren van de zooi maar het effectief inrichten van alles. Wij leveren de klant een kant en klare werkbare omgeving. Eens alles in het datacenter terecht komt kan je eigenlijk starten met het gebruik en automatisch uitrollen van workflows… Pre-gedefinieerd door de klant op basis van best practices die wij hanteren. Hand in hand partnership dus!

Naast de lancering van bovenstaande extensies en telgen is er ook zoiets als evolutieve aankondigingen. Weinig baanbrekend maar wel een aankondiging à la Apple. Nieuwer, sneller… Dat is de Vblock 240 die nu ook de UCS mini zal supporteren als één van de platformen waar we compute kunnen van gaan doen. Specifieke use cases zie ik hier wel gebruik van maken! Remote offices zijn zo bijvoorbeeld een dankbare gebruiker van deze kleinere Vblock. Kleiner wil niet zeggen minderwaardig! We doen hier identiek hetzelfde mee als wat we doen met zijn grote broers. Onder controle houden van de stack, pre-testen, pre-valideren,…
Yes we are ready for the future!

Over announcements gesproken… VCE op zich heeft sinds zijn start in 2009 een heel nieuwe markt opengebroken. Wij zullen dit jaar alweer met double digits groeien. Die double digits spreek ik niet over 10% als je begrijpt wat ik bedoel :-).
In 2009 zijn wij opgestart met kapitaal van EMC, Cisco, Intel & VMware. Een alliantie die zijn bestaansrede had door de vraag uit de markt. Maar zeker en vast geen formule waar we vroeg of laat geen andere mouw moesten aan passen. Die andere mouw werd een week terug gelanceerd. EMC koopt zo goed als alle aandelen in ons bedrijf Cisco zal nog een tiental percent behouden de rest zit in de goeie handen van EMC. Dat geeft ons meteen een stabiele ondergrond om verder op te bouwen. VCE zit nu mee in de EMC foundation en dat, dat stemt mij alleen maar positief naar de toekomst toe!


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.