Een weekje VCE leerde me een les zoals ik er hoogstwaarschijnlijk nog een hele hoop ga leren in de komende tijd. Wij als VCE hebben fully converged vBlock systemen op de markt gebracht. Voor de leken in dit verhaal wil dit eigenlijk zeggen dat wij ervoor zorgen dat het ijzer zoals server, networking, storage en virtualisatielaag onder applicaties mooi met elkaar samen spelen. Geen nachten wakker liggen van de zoveelste upgrade. Maar 2 keer per jaar lanceren wij, als VCE, een volledige lijst van upgrades die je dan kan implementeren op het draaiende systeem. Geen zorgen meer of de ene update wel flink samen kan spelen met de andere. Neen, gewoon simpel. Wij hebben dit voor je uitgetest en wij staan garant dat het zal werken. Updates uitvoeren 2 keer per jaar. Geen miserie want wij, wij houden een oogje in het zeil. Meer uptime, meer peace of mind en dat met een combinatie van de best of breed technologieën die vandaag op de markt zijn.

Daarnaast heb je ook referentiearchitecturen op de markt. Verschillende vendoren hebben zoiets op de markt gebracht. Het grote probleem met een referentie architectuur is dat je alles volgens een Ikea handleiding in elkaar moet steken alvorens je naar de volgende stap kan gaan. De kans dat je iets fout doet is behoorlijk groot. De tijd dat je effectief een werkende omgeving hebt is een stuk langer dan bij een geconvergeerde infrastructuur.

Ik zal het even vergelijken met een auto… In IT is daar op vele vlakken een parallel mee te trekken. Maar dan nu het voorbeeld… Wat heb je het liefst. Een auto die je bij de garage aankoopt. Helemaal klaar, helemaal ready to go.
Of heb je liever een auto die je zelf in elkaar steekt. Je kan rijden maar daarom zeker niet de skills om een volledige auto in elkaar te steken. Dus ofwel ben je bij de levering van je auto zo vrolijk en blij dat je met je nieuwe slee meteen de baan op kan. Ok een beetje gewoon worden maar je kan al meteen van punt A naar punt B vanaf dag 1. Bij je doe-het-zelf pakket krijg je een handleiding hoe alles in elkaar zou moeten zitten. Voor een garagist waarschijnlijk niet zo’n probleem. Maar zoals ik al aangaf. U kan met een auto rijden maar niet in elkaar steken. U kan dus met andere woorden een applicatie bedienen maar hoeft zich niets aan te trekken over wanneer er bepaalde dingen onderhouden moeten worden. Bij je doe-het-zelf pakket heb je de mogelijkheid dat wanneer alles in elkaar staat je hier en daar een vijs te weinig zal hebben. Of nog beter… een aantal vijzen over. Waar bent u iets vergeten? Hoe kan u dit fixen? Hoe zorgt u ervoor dat de do it yourself auto even vlot kan rijden en dezelfde snelheid haalt als mijn auto die ik in 1 stuk heb gekocht.

Ik kan me voorstellen dat je me wel bij kan treden als ik zeg dat ik liever met de kant en klare auto rij. Ik kan meteen starten, hoef me van niks iets aan te trekken en moet gewoon op tijd op onderhoud. Bij VCE is dit net hetzelfde. Na de leveringstermijn zal er een kant en klaar rack in je datacenter worden binnengereden en kan je gewoon starten. Je kan bij wijze van spreken meteen je infrastructuur gebruiken zonder er eerst nog testen en acceptatie op te doen. Beter nog het is zelfs bewezen dat applicaties op onze infrastructuur veel sneller werken dan op dezelfde infra met dezelfde specs. Door onze finetuning vanuit het fabriek is dit gewoon simpelweg onze kennis die we op grote schaal kunnen gaan gebruiken. Wij spreken met de verschillende partijen zijnde Cisco, EMC, VMware en Intel. Wij zijn diegene die de nieuwe technologie snel en volledig gecontroleerd op de markt kunnen brengen. En u, u kan gewoon goed slapen. Wij zorgen voor de rest!

Categorieën: VCE

sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

1 reactie

Simplicity.NEXT – Wat nu? | STIJN'S THOUGHTS · maart 12, 2015 op 16:49

[…] ons beginnen bij het begin. Ik vertelde jullie al meer dan eens over Vblock. Vblock is de Converged oplossing die VCE in de markt heeft gezet van bij de start. Vblock bestaat […]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.