Een paar blogs terug schreef ik over het vertrek bij RealDolmen. Ik zal binnenkort starten bij VCE. Neen, niet de mannen van de security, ook niet voetbalclub Eupen… Maar VCE “The Virtual Computing Environment Company” of wel een bedrijf gestart in 2009 door niet zomaar de eerste de beste. Maar door echte leiders binnen het IT landschap. Cisco, VMware, EMC² & Intel hebben de handen in elkaar geslagen en samen een missie neergezet. Iets waar ik helemaal in geloof en mijn lot wil mee verbinden. Recentgaf ik al een voorzetje om op een oppervlakkige manier een beetje het verhaal uit de doeken te doen.

vce_logo_fullcolorAls IT organisatie heb je steeds de nodige dagdagelijks jobs te doen. Maar deze kunnen makkelijker gemaakt worden door automatisatie, door het compleet opvolgen van je omgeving door de vendor zelf. Want dat is VCE wel. We (VCE dus) hebben een configuratie die tot in de mate van het mogelijke kan worden afgestemd op wat de klant wil hebben. Maar wel binnen een vooropgestelde building block. Een blueprint die wij vBlock hebben gedoopt. Deze blueprint bevat de verschillende componenten die vandaag binnen IT nodig zijn. Compute, networking & storage zijn de verschillende blokken waarmee een voorgeconfigureerde oplossing zal worden geleverd. Klaar om meteen en fast as lightning de nieuwe applicaties en workloads te gaan draaien. Sneller dan het opbouwen, uittesten, patchen, upgraden, configureren, … Bij VCE krijg je een oplossing die volledig op maat van de workload kan worden geleverd. Zij het een volledige omgeving, zij het een specifieke workload. Cisco staat in voor de servers, networking. EMC² zorgt voor wat ze gekend zijn in de markt en dat is storage. VMWare, sja zij zijn de grondleggers geweest van de virtuele cultuur in IT die vandaag leeft. Intel maakt deel uit van het compute stuk en komt met de regelmaat van een klok aandraven met snellere, performantere en nieuwe snufjes op CPU-vlak. Naast de metalen building blocks zal er ook worden ingezet op support. Support die grotendeels proactief verloopt. Die support zorgt ervoor dat je volledig proactief getest en goedgekeurde configuraties krijgt. Hoe je eraan komt en wat de té volgen stappen zijn. Als het ware een goede slaappil voor een IT manager. Hij kan rustig slapen terwijl wij (VCE dus) het werk doen van testing en hoe alles te deployen.

Ik zal bij VCE een rol opnemen met een nogal klinkende naam zijnde vArchitecht. Ach what’s in a name…? Ofwel technical pre-sales. Met andere woorden klanten helpen met hun vragen & bekommernissen. Binnen de organisatie de antwoorden gaan halen op vragen van klanten, partners,… Binnen diezelfde interne organisatie voorzetjes geven. Presentaties geven, vertellen over wat het gaat en zaadjes planten… Levenslang leren,… Ik zal sowieso een serieuze inhaalbeweging moeten maken qua kennis maar dat is iets waar ik eigenlijk niet voor terugdeins. Ik heb al eens een sprong in het onbekende gemaakt met te starten bij Dell dus dat komt wel goed en daar heb ik wel vertrouwen in. Het zal een serieuze boterham worden maar zo een  boterham met Nutella. Zo eentje waar je geen neen kan tegen zeggen.


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

1 reactie

Laurent · juli 28, 2014 op 11:27

Succes Stijn!
En laat eens weten hoe het daar loopt. Ik kreeg die mannen onlangs ook in m’n mailbox voor dezelfde job 😉

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.