Mid Januari begonnen en nu mijn twintigste maal gaan afzien in de fitness. Ik probeer een tweetal keer te gaan per week maar dat lukt me niet altijd door professionele bezigheden of persoonlijke afspraken. Maar het doel van 20 keer mezelf af te beulen in 3 maand is wel gelukt. Begonnen met een toch wel klein hartje maar na 20 keer ken je het stramien behoorlijk goed.

De veelvouden van 20 zijn effectief een milestone bij Milon. Per 20 beurten verander je van cirkel. Ik zat nu in de cirkel A en ga vanaf beurt 21 naar cirkel B. Nieuwe toestellen nieuwe trainingsmethodes. Nog steeds 2 toestellen cardio maar een hele hoop nieuwe toestellen om op andere spieren te gaan trainen. Weer iets nieuws, weer iets om te ontdekken, weer iets om binnensmonds te vervloeken.

U vraagt zich misschien wel af of ik nu echt al resultaat zie en/of voel? Wel het antwoord is simpel. Ja. De uitgebreide uitleg is de volgende.

Ja,

Ik heb meer energie. Als ik vroeger iets moest gaan doen had ik hier niet de fut noch de goesting om het eigenlijk te gaan doen. Nu heb ik hier echt meer zin in.

Ik voel me fitter. Een trap oplopen was vroeger beginnen lopen en eindigen met mijn tong op de trede. Nu mag je mij vragen om de trap een aantal keer na elkaar op te lopen. Ik ga het minder voelen en voel me dus een stuk fitter.

Ik voel meer kracht. Mijn benen waren altijd al behoorlijk gespierd maar mijn armen was een ander verhaal. Ik voel dat ik door de herhaalde trainingen en de lat die steeds hoger kwam te liggen een toename aan kracht. Is dit nu effectief of is het maar een idee dat weet ik eigenlijk niet zo goed. Maar als ik m’n armen bekijk is hier toch wel wat extra omtrek aan gegeven.

Gewichtsverlies? Ik zie het niet bepaald op de weegschaal. Anderhalve kilo lichter dan toen ik begon. Maar een beetje op mijn eten letten zou dit misschien ook wel kunnen te weeg brengen. Ik ga die anderhalve kilo niet helemaal toeschrijven aan Milon. Maar bewegen kan niet slecht zijn en zal er zeker wel iets mee te maken hebben. Mijn culinair bestaan is uiteraard geen echte hulp om mijn gewicht onder controle te houden. Maar goed…

Balans

De balans na een drietal maand Milon is positief. De sfeer is leuk in de cirkel. Je ziet samen af voor een betere conditie. De coaching is goed. Leuke gasten die je helpen bij het afzien. Waar je een babbeltje mee kan doen maar die je ook eens een vraag kan stellen. De voorbije 20 keer hebben me toch wel geholpen bij het fitter worden en het in gang zetten van een betere levensstijl. Beetje extra opletten kan mogelijks al een klein resultaat teweeg brengen. Ik kan het iedereen aanraden om eens binnen te stappen in een vestiging waar ze Milon hebben… Op naar de volgende 20? Ja hoor! Vanaf zaterdag start ik met cirkel B…

Categorieën: Life

sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

1 reactie

STIJN'S THOUGHTS | Milon: Een nieuwe start · mei 16, 2014 op 13:48

[…] gaf jullie al mee dat mijn eerste cirkel in mijn Milon avontuur er helemaal opzit. Ondertussen heb ik al een zestal keer de tweede cirkel […]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.