dell_compellentDe technische training ging deze week door in Eindhoven. Dat was nu nog eens een toptraining. De trainer was zeer goed. Kende zijn stof door en door en wist perfect elke vraag te beantwoorden of te counteren met de nodige argumenten die Compellent in een goed daglicht zet.

Het ging hem over een installatie & configuratie training. Dat is duidelijk niet mijn speelterrein. Ik ben niet diegene die het zal gaan installeren maar wel diegene die de klant goed wil kunnen informeren over de oplossing die aangeboden is of zal aangeboden worden. Hier ging duidelijk mijn beste beentje moeten voorzetten. Maar het ging super goed. Kabels stoppen waar ze horen. Zelfs sneller dan mijn medestudenten. Nu ja snelheid is niet altijd goed. Maar in mijn geval was er geen fout gemaakt en dat was bij de ervaren rotten die dagdagelijks met beide voeten en handen in een datacenter bezig zijn anders. Het ging dus prima!

Eens we the beasts in gang hadden getrapt begon het stuk dat ik al kende. Nog nooit zelf mee mogen spelen maar wel al veel mee zien spelen en blijkbaar heeft dat toch ook zijn sporen nagelaten. De theorie omzetten op een interface die ik al wel kende het beter verstaan van de hardware en het platform eigenlijk van binnen en buiten kennen en dit op zijn minst naar een verstaanbaar verhaal te brengen.

Na de training moest er nog eens getoond worden of ik het wel had verstaan. 3u de tijd om 50 vragen in te vullen. Huzare stukje maar op een kleine 2 uur was het ok. Dikke kus van de juf en een bank vooruit. Ach misschien toch beter toch geen kussen van onze trainer :-). Maar wel een score waarmee ik gecertificeerd ben om de boel te installeren. Niet dat dat mijn ambitie is maar toch…

 


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.