Tokyo EOnze zoektocht en informatieronde voor het aanschaffen van een tuinhuis lopen op zijn einde. De budgettering van het volledige plaatje is bijna gedaan. We zullen gaan voor een tuinhuis van 4 bij 4 van het merk Tack. Tack is een Belgische maker van tuinhuizen en gekend voor zijn kwaliteit van de constructie. Niet de goedkoopste maar liever dat dan binnen 10 jaar een nieuw te moeten zetten omdat het is weggevlogen of in elkaar is gezakt.

Bodemplaat
De bodemplaat zal ik uitgraven. Ongeveer 20 centimeter diep met een vorstrand die rond de 30centimeter zal zitten. Bovenop de 20 centimer in de grond zal ik de bodemplaat nog 10 tot 12 centimeter boven de grond laten uitsteken. Dit zou moeten zorgen dat mijn tuinhuis hoger staat zodat het bij winterse buien en zomerse onweersbuiten geen zwembad kan worden in mijn tuinhuis.

Elektriciteit
Volgende week ga ik een geul graven tot achteraan mijn tuin met daarin een wachtbuis. In de wachtbuis uiteraard een elektriciteitskabel. Deze kabel ga ik aftakken in het tuinhuis om hier een stopcontact, ledstrip en licht in het tuinhuis aan te hangen. De ledstrip ga ik buiten aan het tuinhuis hangen om indirect licht op het tuinhuis te geven en zo wat extra licht in onze tuin te voorzien. Bedoeling is ook om hier een timer voor te zetten zodat elke dag op hetzelfde uur de verlichting aangaat en terug uitgaat. Daarnaast ook een extra beveiliging voor de ongewenste bezoekers. Op deze manier lopen zij toch wat meer in het licht en zullen ze misschien minder geneigd zijn om mijn grasmachine te komen stelen.

Fundament
Als fundament zullen we een vloerplaten laten gieten in beton. Een vloerplaat die maximaal dezelfde oppervlakte als het tuinhuis mag hebben. Hier worden behoorlijk wat fouten tegen gemaakt en mensen gieten hun betonplaat veel te groot wat ervoor kan zorgen dat het water niet wegkan en dat je tuinhuis van onderuit begint te rotten. We zullen de betonplaat laten gieten. Ikzelf heb geen tijd en geen zin om hier mijn rug volledig op te breken. Ik betaal liever wat meer en dan zijn we er op een halve dag vanaf. Logischerwijs kost dit wel wat meer geld maar het heeft gigantisch veel voordelen.

Paneelbouw
Ons tuinhuis zal bestaan uit panelen en zullen we geen traditionele manier à la blokhut hebben. De panelen zijn voorgemaakt en zijn eigenlijk installatieklaar. Daarnaast gaan we de panelen ook op voorhand laten impregeneren zodat deze impregnatie diep in het hout kan doordringen en zo rotting en andere houtproblemen kan opvangen. Nadien gaan we hier gewoon een kleurloze vernis opzetten zodat we het hout kunnen blijven zien.

 

Categorie├źn: Bouwen

sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

1 reactie

STIJN'S THOUGHTS | Tuinhuis: Laatste Loodjes · april 25, 2014 op 08:27

[…] tijd terug begon onze zoektocht naar een tuinhuis. We vergeleken en keken wat rond bij de verschillende leveranciers. Een belangrijke nutsvoorziening werd voorzien. Tot […]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.