Ik probeerde een tijd terug mijn gedronken wijnen wat te catalogeren. Het grote probleem is dat je op lange termijn eigenlijk geen overzicht meer hebt wat je nu effectief lekker vond, waar je die wijn hebt gedronken, wanneer Jennie hebt gedronken, bij welke maaltijd en zo kan ik nog wel even doorgaan. Daarom ging ik op zoek naar hoe kan het ook anders een app op de iPhone die me dit mee moest helpen onthouden.

De app kan je terugvinden in de AppStore onder de naam Vivino. Simpelweg een foto nemen van het etiket en de app gaat op zoek naar de bijpassende wijn in de database van Vivino. Je krijgt een overzicht over de wijn. Hoeveel hij gemiddeld kan kosten, waar je hem kan kopen, bij welke gerechten je hem het best kan serveren. Maar ook de samenstelling komt aan bod. Welke druiven kan je terugvinden in de wijn. Uit welke streek\land komt je wijn. Nuttige info die je kan bijhouden in je on-line Vivino profiel. Je kan er social media bewijs mensen volgen en op deze manier ontstaat er een community van wijnliefhebbers.

Er worden trouwens ook recommandaties gedaan op vlak van wat jezelf aangeeft wat je lekker vond. Een fijne manier om nieuwe wijn te leren kennen en nog meer wijnen in het on-line profiel te knallen. Leuke app voor de hobbywijndrinker!


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.