milonCirkelDat is wat ik ga doen als goed voornemen om de gezondheid wat op te krikken. Het principe is behoorlijk simpel. Er staat een cirkel met allerlei computergestuurde fitnesstoestellen. Deze toestellen geven je feedback hoe je de oefening moet gaan uitvoeren. De cirkel op zich moet je afwerken en dat kost je 38 minuten om dit te gaan doen. Nu leer je overal dat je minstens een half uur moet sporten om resultaat te zien. Klopt 100% en die 8 minuten boven dit half uur gaan het verschil niet maken. Alleen gaat Milon uit van een ander pricipe.

Het principe

De cirkel van fitnesstoestellen moet je afwerken en laten je eigenlijk dubbel trainen. Ik geef even een voorbeeld. Waar een standaardfitnesstoestel je enkel toelaat om bijvoorbeeld gewicht te duwen zal je in het geval van Milon ook nog een druk terugkrijgen die je moet vasthouden. Hoe je het doet staat op een schermpje met links en rechts een rode zone en in het midden een groene zone. Goeie verstaanders hebben maar een half woord nodig. Je moet dus in de groene zone blijven. Dit zorgt er ook voor dat je de oefeningen ook goed zal uitvoeren & je eigenlijk dubbele inspanning moet doen om de oefening af te werken.

Alles is behoorlijk leuk geregeld. In het midden staat een zuil die groen is als je de oefening moet doen en die rood is als je moet doorschuiven. De zuil op zich blijft 1 minuut groen en is daarna 30 seconden rood. Snel doorschuiven en de hartslag hoog houden is hier dus de boodschap. Goed gezien eigenlijk… Het is ook leuk dat je niet altijd de begeleiding van de fitnessclub nodig hebt om een programma af te werken. Na 4 keer zet de begeleiding op elke machine extra gewicht bij zodat het uitdagend genoeg blijft en je resultaat blijft zien. Voor mezelf is het vooral de conditie die terug naar boven moet. Vroeg of laat zou ik graag terug op mijn mountainbike kruipen en wat fietsen in de natuur. Op dit moment is de conditie zwaar onder het vriespunt gedoken. Terug ergens geraken zal tijd en moeite kosten en dan hoop ik dat ik de conditie kan blijven vasthouden. Maar nu terug in de natuur gaan fietsen heeft helemaal geen zin. Ik zou net buiten zijn en al terug naar binnen willen omdat ik niet op mijn maat aan het trainen ben. Eigenlijk breek je dan eerder je spieren en conditie af ipv ze op te bouwen. Dat is nu net wat niet de bedoeling kan zijn!

Sociale druk

Dat had ik in het verleden té weinig. Als koppel motiveerden we elkaar niet en daar hebben we een vernuft systeem op gevonden. De vrouw gaat dezelfde Milon Cirkel afwerken als ik. We hebben alleen een afspraak met elkaar. Je mag maximaal 10 keer per jaar niet gaan. Elke keer je na die 10 keer niet gaat steek je 5 euro in een spaarpotje van de partner die wel aan het volhouden is. Na een jaar sporten mag de andere partner in kwestie zijn spaarportje opendoen en met de centen iets kopen voor zichzelf. Uiteraard is het niet de bedoeling om elkaar iets te gunnen en willen we op het eind van de rit 0 euro terugvinden in die spaarpot. Maar het zal de nodige druk opleveren om toch maar te gaan.

Niet tevreden, geld terug

Het pricinpe dat meestal van tel is bij aankopen van producten is van tel bij Milon. Je moet 20 beurten afwerken én wanneer het écht niets voor mij zou zijn krijg je je geld terug. Normaal zou ik na 20 beurten al wat verschil moeten beginnen zien. Tegen dan zou ik ook al een goed idee moeten hebben hoe het vork in de steel zit. Je zou tegen dan ook al zeker moeten weten of je dit nu écht wel wil blijven verder doen. Dat is de enige weg terug. Na 10 weken is er geen weg meer terug. Ik ga ervan uit dat ik ga afzien maar dat het afzien wel iets zal te weeg brengen. Een betere conditie, meer zin om iets te doen & gewoon meer plezier hebben in de dingen des levens.

Over geld gesproken. Als ik het bereken zou ik tot 3 keer willen gaan naar de fitness per week. 2 keer om Milon te doen 1 keer om gewoon wat  cardiotraining te gaan doen. Dit komt uit op ongeveer 5 euro per keer dat ik zou gaan. Ja het kost wat geld. In de hoop dat het ook zal opbrengen op termijn… Ik hou jullie uiteraard op de hoogte!

 


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.