In België zien we regelmatige presentaties van verschillende vendoren met de variant van het Amerikaanse KMO landschap. Het Amerikaanse KMO landschap dekt zowat 90% van de Belgische bedrijven. Van 250 tot 1000 werknemers zijn voor ons al grote ondernemingen. De kunst bestaat erin deze presentaties om te zetten naar een makkelijk te verstaan geheel voor onze markt. De belangrijke punten uit deze presentatie filteren en deze vertalen naar onze noden.

7 jaar terug is er een enorme omwenteling ingezet in de informatica markt. We spreken vandaag niet meer over IT zoals we dit toen deden. Vandaag is consolideren van verschillende applicaties op een klein aantal servers de norm geworden. Virtualisatie heeft deze consolidatie kunnen waarmaken. Door deze omwenteling hebben we voordelen leren kennen die vroeger complex en moeilijk te realiseren waren. Laat ons dan nog  het financiële plaatje buiten beschouwing laten. Want complex en moeilijk te realiseren zijn onmogelijk te rijmen met een aanvaardbaar prijskaartje. Uw zaak kan enorm voordeel halen uit technologie van vandaag. Het consolideren op een virtualisatie platform hoeft vandaag ook absoluut niet meer duur te zijn. Er zijn genoeg vendoren op de markt die u de perfecte oplossing kunnen leveren tegen een zeer aanvaardbare prijs. Daarnaast zou u de besparingen achteraf niet naast u mogen neerleggen. U zou moeten weten wat uw tijd om uw investering terug te verdienen is. Deze zal door het virtualiseren zeer hoog zijn én uw zaak heeft er alleen maar voordeel bij. U zal meer & langer online zijn, U verbruik in elektriciteit en koeling zal dalen en dat kan uw elektriciteitsfactuur alleen maar ten goede komen.

Daarnaast is het ook belangrijk te weten dat we vandaag in een andere wereld leven dan 7 jaar terug. De vraag dat u dag & nacht bereikbaar bent stijgt. U hebt misschien wel een webshop? U hebt misschien wel een winkel? Wat zal er gebeuren als u een paar uur niet bereikbaar bent? Kan u becijferen wat dit je zal kosten? Hebt u voor uzelf al uitgemaakt hoelang je niet te bereiken mag zijn? Welke data u mag/kan verliezen? 99,999 % online zijn is een utopie. Er zullen altijd momenten zijn dat u niet bereikbaar kan zijn. Of dat er een server/netwerk/opslag zijn patches en nieuwste firmware moet ontvangen. Vandaag kunnen vele van deze uitvallen (al dan niet) gepland opgevangen worden door de technologie. Software speelt vandaag een zeer belangrijke rol in dit gegeven. Elke omgeving heeft wel zijn gelijkenissen maar zal daarom niet dezelfde noden hebben.
Om een zo optimaal mogelijk platform te bouwen dat veel van deze dingen zelf kan opvangen moet je de markt consulteren. Spreek met de professionals in het IT circuit. Geef hen jouw casus en laat hen denken voor jou. Je krijgt heel waarschijnlijk verschillende invalshoeken die ook jouw horizon kan verbreden en jouw bedrijf ten goede kan komen. Want je wil uiteraard dat jouw bedrijf het beter doet dan dat van je concullega. Of niet?


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.