De voorbije maand hebben we met z’n allen wat kussen verdeeld en handen gegeven. Bijhorend waren de wensen voor het nieuwe jaar. Vroeger was het en dit jaar een goe lief. Dat evolueerde dan naar en dit jaar een schoon boeleke. Bon mission accomplished. Baby is ok en een “goe lief” is ondertussen m’n vrouw geworden.

De pijlen moeten dus gericht worden op iets anders. Ik was zelf al een tijd aan het broeden op mijn goede voornemens. Lijstje van een tiental heb ik dan maar gedistilleerd naar een 3-tal goeie voornemens. Want téveel voornemens zullen op het eind alleen maar opleveren dat er geen enkele is nagekomen. Onder het motto focus heb ik er dus 3 uitgekozen…

1. De gezondheid
Het is eraan te zien dat ik op een goeie wei sta. Er zijn de voorbije jaren behoorlijk wat kilo’s blijven plakken. Deze kilo’s heb ik er al een aantal keer proberen af te dieeten maar jammer maar helaas. Als ik stop verval ik terug in de oude gewoonten en hang ik aan de jojo. Als je stopt is het elke keer zoals bij de beenhouwer “Mag het wat meer zijn?” Je krijgt de afgevallen kilo’s in your face terug en meer van dat. Op het eind van de rit eindig je met alweer een illusie rijker.
Toegegeven “ne smalle” zal ik nooit zijn maar het mag allemaal wat minder zijn. Daarom heb ik een actieplan.
Ik ga gezonder gaan leven en meer sporten. Sterker nog ik ga daar wat geld tegen smijten en me een fitness abo aanschaffen. Het doel is moeilijk op voorhand te stellen. Daarom heb ik besloten om het stilletjes aan te doen en geen wonderen te verwachten. Eerst terug in conditie komen om dat op zijn beurt te kunnen koppelen aan wat gewichtsverlies. Geen gigantische doelen gewoon kleine stapjes vooruit. Eerst terug leren stappen alvorens we kunnen lopen. Dat zal denk ik zelfs redelijk letterlijk te nemen zijn… Ik hou jullie op de hoogte van de vorderingen!

2. Mijn gezin
Het moge cliché klinken maar mijn gezin is belangrijk! Warme thuis voor de kleine spruit + verder bouwen aan de weg zoals we bezig zijn. Genieten van elkaar is meer dan op zijn plaats.

3. Werken
Het klinkt logisch. Maar ik wil hard werken dit jaar. Weliswaar werken om te kunnen leven en niet omgekeerd. Mijn werk graag doen en hier dag in dag uit plezier proberen uit te halen. Want zolang je je werk graag doet kan het niet stuk!

Ziezo deze 3 zijn de topprioriteiten voor het nieuwe jaar. Ik zal er mijn handen mee vol hebben. Maar dat geeft dan weer perspectief naar de toekomst. En u? Wat zijn u goeie voornemens? Welke prioriteiten ga jij proberen na te komen dit jaar?


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

2 reacties

STIJN'S THOUGHTS | Milon · januari 25, 2014 op 09:03

[…] is wat ik ga doen als goed voornemen om de gezondheid wat op te krikken. Het principe is behoorlijk simpel. Er staat een cirkel met […]

Alweer voorbij | STIJN'S THOUGHTS · december 29, 2014 op 22:43

[…] bijna. Nog een paar dagen en we zijn weer een cijfertje verder. Het jaar is voorbij gevlogen. Die goeie voornemens van 2014 waren vrij straight forward. Gezondheid, Gezin, […]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.