Gisteren was het het hoogtepunt van een winter cyclocross. Sven Nys, de man in vorm, was de te kloppen man. Niels Albert hoorde ook bij de favorieten. Een duel met twee zou prachtig gaan worden. Maar een gezegde zegt dat wanneer 2 honden vechten om een been er een Klaas mee heen kon gaan.

De realiteit wees uit dat er nog een oude vos mee kon doen. Niels & Klaas stonden sneller terug in de coulissen dan dat ze aan de start stonden. Geen zotte toestanden met sprints en schoudertje zet. Nee nee het werd een one man show. Nys knalde van start tot finish. Hij en hij alleen ging het BK op zijn naam schrijven. Terecht begot!

Één man deed me positief glimlachen. De Wellens vooraan! Op een kampioenschap staat die man er toch elke keer opnieuw. Gedreven door het publiek ging hij vooruit. Samen met zijn ex-ploegmaat Peeters smeet hij zich om niet meer gegrepen te worden. Samen stonden ze daar te blinken. Ik, ik ben een gelukkige burger. Leuke cross gezien, terecht podium.

Statement
Zoals de titel van deze blog doet vermoeden heb in het wel voor Nys. Sportief zeker en vast maar ook zijn hart voor de cross. De heisa vorige week rond het al dan niet verzetten van de balkjes was in mijn ogen een mediastunt. Ik las de blog van Karl Vannieuwkerke net voor de start van de cross. Ja deze mening kan ik volgen. Mediastunt door mediageile mannen. Sven Nys sloot de discussies. Hij liet zien dat hij de balken niet nodig had om het BK op zijn naam te zetten. Hij is de man die de cross nog groter heeft gemaakt. Samen met een positief ingestelde generatie kunnen we nog mooie dingen verwachten.

Trouwens op wie zet jij je geld in binnen 3 weken? Nys, Albert of toch een outsider?

Categorieën: Thoughts...

sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

1 reactie

BK Veldrijden – Day After | STIJN'S THOUGHTS · januari 12, 2015 op 13:21

[…] en focus op het volgende grote kampioenschap. Hou er rekening mee. Hij, en hij alleen blijft de Keizer van het veld! Als je binnen de eerste 5 kan eindigen op een BK dan heb je zeker kansen op het WK! Ik had […]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.